Política

La CUP presenta 159 candidatures el 24-M, més del doble que fa 4 anys

L'esquerra independentista tanca llistes en vuit de cada deu poblacions de més de 20.000 habitants

A les eleccions del 24-M, la CUP presenta el doble de llistes que a les municipals del 2011. En total, han tancat candidatures a 159 municipis de Catalunya, que s'eleven a 163 comptant el País Valencià. Així, són 91 opcions més respecte a les 72 alcaldies a què van optar fa quatre anys. La demarcació de Barcelona és on més en presenten. De fet, hi haurà paperetes de l'esquerra independentista a gairebé tots els municipis de la primera corona metropolitana, excepte a Viladecans, El Prat de Llobregat, Castelldefels i Cornellà de Llobregat. També són noves quatre candidatures a les Terres de l'Ebre i al Pirineu, i es presenten a vuit de cada deu poblacions de més de 20.000 habitants.

Per demarcacions, Barcelona amb 86 és on més se'n presenten; seguida de Girona (35), Tarragona (21) i Lleida (17) així com dues més a València i dues més a Alacant. En total són 163 llistes que més que dupliquen les 72 propostes que van fer fa quatre anys, a Catalunya i el País Valencià.

De nova implantació, quatre llistes a les Terres de l'Ebre: Ulldecona, Alcanar, Tortosa i Deltebre. I quatre més al Pirineu: Sort, Soriguera, La Seu d'Urgell, La Torre de Capdella (Vall fosca). També les quatre del País Valencià, a Almàssera, Biar, Pedreguer i Burjassot en coalició.

Precisament en coalició es presenten a molts municipis vallesans amb les Candidatures Alternatives del Vallès (CAV). Serà així a poblacions com Sabadell, Badia del Vallès, Ripollet, Rubí, Cerdanyola del Vallès, Barberà del Vallès i Castellar del Vallès.

A la primera corona, les coalicions electorals per la CUP també tindran pes en municipis com Badalona, es presenten amb Podemos i Procés Constituent, un perfil semblant a Santa Coloma de Gramenet, sense PC i sota les sigles de Som Gramenet. D'una forma o d'una altra, la CUP presumeix de ser present a gairebé tots els municipis més propers a la capital, exceptuant Viladecans, El Prat de Llobregat, Castelldefels i Cornellà de Llobregat, on sí que donen suport, en canvi, a una candidatura.

A més, la CUP opta a tenir regidors a 51 poblacions de més de 20.000 habitants, és a a dir al 80,95% de municipis catalans; així com a 31 capitals de comarca (Sabadell i Terrassa, incloses les dues) que suposen un 73,8%. Als pobles petits, tindran menys presència que a les grans ciutats. Seran presents a 109 municipis de més de 5.000 habitants, un 52,15% del total.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona