Política

Quatre llistes per gestionar austeritat

anglès · Espinet vol repetir com a alcalde amb el PAU; i CiU, Anglès 2015 i la CUP veuen necessari un govern que no s'escudi en la falta de diners

Dels quatre candidats que es presenten a Anglès, només un repeteix: l'actual alcalde, Pere Espinet (PAU). El PSC no ha fet llista, després de l'esbandida dels regidors al grup de no adscrits, CiU ha fet renovació d'equip i té nova líder, i han aparegut dues noves formacions: la CUP, amb Sergi Riera com a cap de llista, i Anglès 2015-AM, amb Josep Casadellà al capdavant. El mandat ha estat marcat pel forat econòmic de l'Ajuntament, que va haver d'acollir-se al pla de pagament a proveïdors. Espinet es mostra satisfet de la feina feta, i destaca el treball del regidor d'Hisenda i número 2 de la llista, Esteve Callís: “Ha fet molt bona feina per posar al dia la hisenda municipal.” Ara vol que els veïns d'Anglès li facin confiança quatre anys més: “Si fem els deures podrem tornar a fer obra nova, ens falta un altre mandat per posar-nos al dia.” La resta de candidats, però, es manifesten cansats del discurs de falta de diners que ha dominat el mandat, i creuen que el govern de PAU no ha sabut veure més enllà de l'estretor econòmica. El candidat de la CUP destaca que el grup es presenta “amb ganes de canviar les coses i, si es dóna el cas, assumir responsabilitat de govern.” Denuncia l'opacitat de l'Ajuntament, i veu prioritari un consistori transparent, punt en què coincideixen tant Casadellà com Desset. La candidata de CiU veu potencial turístic sense explotar a la zona, i creu que s'ha de saber atreure indústria als polígons. Casadellà, per la seva banda, defensa que el seu grup vol ser un clar punt i a part en la política municipal, i aposta per optimitzar el que es té. La política cultural també és una prioritat seva.

Pere Espinet
PAU.
És professor en un institut de secundària de Girona. És regidor de l'Ajuntament des del 1987, tant al govern com a l'oposició i, els quatre últims anys, ha estat alcalde.
Astrid Desset
CiU.
Nascuda a l'Argentina, viu a Anglès des que tenia dinou anys, és tècnica de Dipsalut i presidenta de l'Associació Ter-Brugent Digital. Aposta per explotar el potencial turístic de la zona.
Josep Casadellà
ANGLÈS 2015.
Nascut a Santa Coloma de Farners, treballa en una empresa d'Olot, i fa 32 anys que viu a Anglès. Va iniciar la campanya #Novullpagar dels peatges de l'autopista.
Sergi Riera
CUP.
Llicenciat en matemàtiques, treballa de programador. Creu que s'ha de canviar l'alcalde i fer l'Ajuntament més obert. Veu necessari més suport a les entitats, que són les que sustenten el poble.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia