Política

ANDRÉS CANO BONILLO

CANDIDAT DEL PP A LA BISBAL D'EMPORDÀ

“La Bisbal ha de créixer, perquè créixer és progrés”

“Apostem per una ciutat sostenible, potenciant les instal·lacions culturals i esportives existents”

“Hem perdut quatre anys; l'equip de govern s'ha preocupat més per la independència, com si això ho solucionés tot”

PROJECTES
“Com a capital de comarca li falten moltes coses, com
és l'ampliació de l'ambulatori”
ELECCIONS
“Hi ha por de dir que ets del PP, però això està canviant, i ho demostra que vam obtenir un regidor”
VARIANT
“És un projecte
que ens interessa
i intentarem
que tiri
endavant”
Quins són els eixos del seu programa electoral?
El més important davant la situació econòmica són les mesures socials. Urbanísticament poca cosa hi ha a fer. I qui digui o prometi que es pot fer és que està enganyant la gent. El que sí que proposem és potenciar el que ja hi ha. No gastar el que no tenim, o fer piscines, col·legis o pavellons. Cal ser realistes.
I què és el que té la Bisbal?
Apostem per una Bisbal sostenible, potenciant les instal·lacions culturals i esportives ja existents. Em refereixo a la biblioteca, el camp de futbol, el pavelló... És invertir per millorar el que ja tenim i donar un millor servei. Ara bé, si arriba una proposta de subvenció per a un nou projecte, tampoc ens hi oposarem. Però veient el que hi ha, que la Generalitat en comptes de donar subvencions les treu, doncs apostem pel que ja tenim.
Tornant als aspectes socials, quines propostes té?
Sobretot seria la baixada d'impostos perquè així els ciutadans puguin disposar de més renda per a les seves necessitats. Així mateix parlem d'ajudar les famílies que no podem pagar el rebut de llum i pressionar els bancs per convertir els pisos buits en habitatges socials.
Quin és el punt feble de la Bisbal? En què s'hauria d'incidir?
Com a capital de comarca li falten moltes coses. Falta apostar per l'ampliació del CAP de la Bisbal per donar servei com es mereixen els ciutadans, i no tenir unes instal·lacions com les d'un poble de dos-cents habitants. Tampoc entenem com és que l'estació d'autobusos no sigui una prioritat. Per mi l'error que hi ha és que no es promociona la ciutat de cara a l'inversor. I als pocs que vénen, se'ls posa traves.
Però bé que ara construiran un nou centre comercial.
Sí, però perquè vingui el Mercadona ha costat suor i llàgrimes. Que vinguin aquests tipus de centres comercials suposa llocs de treball per a la gent del poble, si bé hi ha el sector crític que diu que pot fer enfonsar el comerç de poble. Però crec que el petit comerç ha sobreviscut i sobreviurà, perquè la gent que està acostumada a comprar-hi, ho continuarà fent. La Bisbal ha de créixer, perquè créixer és progrés. No ens podem estacar a l'argument que la Bisbal és una ciutat dormitori.
El projecte de la variant continua sent un tema viu?
La variant ja està inclosa en el nou POUM que vam aprovar fa poc. És un projecte que ens interessa i nosaltres intentarem que tiri endavant. És necessària per a la comunicació i per oxigenar la circulació per l'interior del municipi.
Com és l'equip que porta a les llistes electorals?
És un equip jove, que aportarà idees noves, idees fresques, que independentment de la marca que portem del PP, té com a objectiu fer política local. També cal remarcar que el PP quan governa ha quedat demostrat que és bon gestor, i només cal mirar el govern de l'Estat, que ens està fent sortir de la crisi. Hi ha molt a fer, però s'està treballant molt bé, i situant l'Estat espanyol punter a Europa en recuperació econòmica. El nostre objectiu és aplicar aquest model a la política local.
Quines aspiracions té en aquestes eleccions?
Millorar els resultats, sens dubte. Estem en una ciutat complicada perquè hi ha molta por de dir que ets del PP, però això està canviant. I això ho demostra que en les anteriors eleccions vam aconseguir per primera
vegada un regidor a l'Ajuntament.
Com valora l'anterior govern?
Han estat quatre anys perduts. A la Bisbal s'han preocupat més per la independència que no per la ciutadania. Sembla que la independència ho soluciona tot. La situació econòmica no ha acompanyat, però és que el 90% de les mocions que s'han aprovat han estat dedicades a la secessió. No ho puc valorar d'una altra manera; és la realitat.

El primer regidor del PP a la ciutat

Cano va néixer un 11 de setembre del 1971 a l'Hospital de Figueres. Fa vuit anys que va entrar en el món de la política i sempre ha estat vinculat al Partit Popular. Separat amb una filla de deu anys i un nen de dos, treballa en el ram de la comunicació i les xarxes socials. Diu que té molt poc temps lliure i el dedica als seus fills. En les darreres eleccions va aconseguir molt bons resultats en tenir prou vots perquè, amb ell, el PP tingués per primera vegada un regidor a l'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà.

j. sabater



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Movem-PSC i ERC fan balanç “positiu” del primer any de govern a Tortosa

Tortosa
política

Els advocats dels joves que van tallar les vies del tren en l’aniversari de l’1-O també demanen l’amnistia

barcelona
política

Rull convocarà el ple d’investidura per al 25 de juny i la primera votació serà l’endemà

barcelona
estat espanyol

Una jutgessa de Sevilla ordena l’arrest de Vito Quiles, cap de premsa d’Alvise

barcelona
ESTAT FRANCÈS

Macron es proposa com a resposta als blocs “extrems i contra natura” de dreta i esquerra

BARCELONA
Política

ERC de Barcelona defensa la seva autonomia per decidir l’ingrés al govern de Collboni

Barcelona
estat espanyol

Sánchez dona un ultimàtum al PP per renovar el CGPJ abans del 30 de juny

barcelona
Política

Policies de l’1-O demanen l’amnistia al·legant que no hi va haver tortures ni tracte degradant

barcelona
política

Junqueras, partidari que ERC busqui un “bon acord” per fer Illa president

barcelona