Política

JOSEP MARIA CERVERA I PINART

CANDIDAT DE CIU PER EL PORT DE LA SELVA

“No ens oposem al PRUG, però ha de ser útil a tothom”

Assegura que cal estrènyer el compromís públic i privat per millorar el posicionament del Port de la Selva com a municipi turístic

Té quaranta-sis anys i és llicenciat en geografia i història. És alcalde del Port de la Selva i conseller comarcal de Protecció Civil a l'Alt Empordà.

És la segona vegada que Josep Maria Cervera encapçala la candidatura de Convergència i Unió al Port de la Selva. Assegura que entre els principals reptes d'aquest proper mandat hi ha estrènyer el compromís d'acció conjunta entre el sector publicoprivat per millorar el posicionament del Port de la Selva com a municipi turístic i fomentar la cohesió social i la convivència “de manera que ningú se senti estrany a casa nostra”.

Em fa un balanç de CiU d'aquests darrers quatre anys a l'Ajuntament del Port de la Selva?
Durant aquest mandat hem estat capaços d'executar o encarrilar una part important del nostre programa, de replantejar aquells temes que la situació conjuntural ha fet difícilment viables i d'assumir-ne de sorgits de la mateixa situació. Per tant, i tenint en compte que ens ha tocat gestionar el pitjor mandat d'aquest segle, el balanç que en fem és prou positiu.
Quins són els seus principals reptes per al proper mandat?
Els reptes continuen sent els mateixos que els d'aquest mandat que estem a punt d'acabar i són bàsicament estrènyer el compromís d'acció conjunta entre el sector públic i privat per millorar el nostre posicionament com a municipi turístic, mantenir la prosperitat individual i col·lectiva de manera que tothom tingui feina i una bona qualitat de vida, i finalment fomentar la cohesió social i la convivència de manera que ningú se senti estrany a casa nostra.
El Port de la Selva està afectat pel PRUG (pla d'usos marins del Parc Natural del Cap de Creus). Com afectarà el pla? I com s'ha de gestionar turísticament?
El pla ens afectarà d'una manera o una altra en funció de com quedi redactat. La primera versió que se'ns va presentar ens afectava negativament en molts aspectes perquè el nostre municipi i el nostre turisme van estretament lligats al gaudi de l'espai del Parc Natural del Cap de Creus. A hores d'ara sembla que hem reconduït el tema i es treballa en la modificació d'aquesta proposta. Nosaltres no estem en contra que hi hagi un PRUG, però cal que aquest sigui una eina útil per a tothom. La gestió i l'equilibri els hem de trobar coneixent molt bé la pressió real de cada activitat a cada indret i sobretot determinant si aquestes pressions generen impacte sobre els valors pels quals es va protegir l'espai. Nosaltres sense cap mena de dubte som els primers interessats a vincular el foment del turisme al fet de no perdre l'essència del Port ni perjudicar el medi.
El procés sobiranista serà un
dels elements definidors de CiU al seu municipi?
Evidentment, aquests darrers quatre anys el grup municipal de CiU hem treballat de valent pel nostre poble i per tots els seus veïns, però sempre participant activament en aquest gran projecte de llibertat i progrés social que viu Catalunya i que estem convençuts que ens beneficiarà a tots.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia