Política

Candidats de carn i ossos

Si hi ha llistes fantasma, també n'hi deu haver de carnals. Mirarem si en un petit poble del Segrià, Puigverd de Lleida, en tenen alguna. Estem de sort: en el local social del poble s'hi han reunit un bon grapat de veïns per assistir a la materialització d'una candidatura no fantasma. És del PP i la presència física dels seus membres és incontestable. Cobreixen els seus cossos amb roba elegant però no desmesurada, han passat per la perruqueria perquè avui també era dia de fer-se una foto de grup, i han deixat uns quants cotxes llargs a la plaça de l'Església.

No tots els assistents són necessàriament votants d'aquest partit. De fet, un d'ells és l'alcalde, Benjamí Bosch, que era del PSC i ara es presentarà com a cap de llista d'una candidatura, també carnal, del Moviment d'Esquerres (MES). Cal dir que el lloc que ocupava el PSC local no ha estat habitat per cap esperit aliè al poble, sinó que el continua ocupant un ésser real de la població: el cap de llista és l'actual regidor de Cultura, Gerard Peiró. A Puigverd de Lleida, on viuen 1.450 ànimes, els candidats són de carn i ossos.

Un cop presentada la candidatura i fetes les fotografies per al cartell, la cap de llista, Pilar Peñafuerte, atén amablement les preguntes del cronista. No és cap esperit del més enllà de la política, sinó una auxiliar geriàtrica que viu al poble. “Ha costat de fer la candidatura, perquè costa que la gent s'hi impliqui, però ho hem aconseguit.” Ella ja va ser escollida regidora fa quatre anys, i ha estat a l'oposició. Aprofita les preguntes sobre les llistes fantasma per presentar els simpatitzants del PP a pobles com Puigverd de Lleida, com a víctimes d'una asfíxia ambiental. “Hi ha molt d'independentisme, als pobles, i això també fa que els que tenen les nostres idees els costi més de manifestar-se i implicar-se en una llista”, assegura. En el cas de Puigverd, però, les relacions són bones sigui quina sigui la ideologia: “Em sento molt estimada al poble, a part del que pensi cadascú sobre la política”, diu.

Dolors López, la candidata del PP de Lleida, ha assistit a donar-li suport. Li dóna la raó pel que fa a la pressió ambiental, i defensa que en altres municipis hi hagi llistes del PP amb candidats que no han anat mai al municipi: “No són fantasmes, són persones de carn i ossos que se senten orgullosos del seu partit i volen que tots els veïns que el vulguin votar ho puguin fer”. Si són fantasmes, són esperits altruistes.

Amb 1.450 ànimes, Puigverd de Lleida presenta un seguit de candidatures de carn i ossos. Ahir van presentar la del PP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona
política

Puigdemont proposa la cancel·lació del deute amb l’Estat

barcelona
Estat espanyol

Hazte Oír presenta una altra querella contra Begoña Gómez

Barcelona
política

Illa descarta fer “un Collboni” i ser investit amb els vots del PP

barcelona
política

El PSC es dispara en l’enquesta del CEO i ERC i Junts es disputen el segon lloc

barcelona
GIRONA

La CUP proposa més habitatge públic per ajudar els joves a emancipar-se

GIRONA
guerra a Europa

La corrupció torna a sacsejar el govern ucraïnès

barcelona