Política

El debat dels candidats mobilitza el poble d'Anglès

Els tres aspirants a l'alcaldia han anat a una contra l'actual equip de govern presentant-lo com a poc transparent i mancat d'iniciativa per treure la vila de l'actual estat de depressió

No ha estat un debat fàcil per l'actual alcalde Pere Espinet igual que no han estat fàcils aquest quatre anys al capdavant d'un ajuntament en fallida. Semblava un partit de tennis amb un jugador a una banda i tres a l'altre.

Espinet s'ha dedicat a enumerar els èxits del seu mandat i els altres tres candidats a rebatre'l aportant tota la documentació necessària. La funció, ha començat amb el tema del deute i la reducció, en els darrers quatre anys de 11 a 7 milions . Amb dades de la Sindicatura de Comptes, Astrid Desset ha assegurat que les xifres que presentava l'alcalde no eren reals i que el 2011 no era d'11 sinó de 9.750.00€ el deute acumulat. Casadellà ha assegurat que el pla de sanejament ja s'havia iniciat el 2008 i que no calia atribuir tot el mèrit al darrer Ajuntament. En el capítol de despeses ha assegurat que l'Ajuntament es gastava 140.000euros anuals en jardineria i neteja de carrer i que no es veien enlloc. El candidat de la CUP ha deixat clar que el deute l'havia reduït el poble d'Anglès i que l'Ajuntament era absolutament opac pel que feia a facilitar informació, qüestió que han corroborat els altres candidats.

Pel que fa a la compra de la Bures, la mare dels ous del deute municipal, Espinet ha assegurat que ell i el seu partit hi estaven en contra i fins i tot ha explicat que el dia de la votació no hi era per assumptes familiars. Desset ha mostrat unes actes públiques en les que s'hi feia constar la signatura de l'actual alcalde favorable a la compra.

Casadellà ha insistit en la opacitat i les martingales comptables assegurant que a l'Ajuntament ningú dóna cap informació si no és amb el permís de l'interventora, el responsable d'hisenda i el propi alcalde. S'ha denunciat l'Ajuntament al Sindic de Greugues per opacitat mentre que Espinet ha assegurat que mai ningú no els ha amonestat.

Quan s'ha tocat el tema del teixit industrial, l'Antex ha acaparat bona part del debat. Espinet ha assegurat que ha estat gràcies a les facilitats donades per l'ajuntament, que l'empresa ha fet l'ampliació i ha creat llocs de treball a la que els altres candidats han contestat que el mèrit no era de l'ajuntament sinó a la millora dels costos energètics a través de la MAT i altres avantatges que han posat Anglès per davant d'Igualada. “A cap ajuntament se l'hi hauria ocorregut no signar a favor d'una ampliació de l'Antex” ha assegurat Josep Casadellà.

El Consorci Ter Brugent ha estat una altre dels temes de debat i aquí tothom ha coincidit en potenciar aquest espai a través del lideratge del poble d'Anglès, posant-lo en el mapa turístic, reclamant la millora de les comunicacions i de la inversió industrial. Casedallà ha insistit en la variant de Santa Coloma com a imprescindible per dinamitzar el poble ja que actualment el carrer de la Indústria no era un carrer sinó una carretera. Espinet ha assegurat que això anava per llarg. Els papers s'han canviat quan s'ha tocat el geriàtric, un tema quel'actual alcalde possible, fins i tot es va encarregat una mena de projecte segons el que tocarien 109 places per la zona Ter Bruguent, mentre de Desset ha assegurat que la Generalitat no te diners per geriàtrics.

Abans de demanar el vot, els candidats s'han posicionat respecte al procés independentista i mentre els tres aspirants s'han mostrat partidaris de convertir els ajuntaments en punta de llança del procés, l'actual alcalde ha preferit mirar enrere defensant la seva condició indiscutible de demòcrata i, amb un discurs arrauxat, presentant-se com un defensor del dret a decidir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.