Política

Més Algemesí impedirà la investidura d'un alcalde del PP

La formació valencianista comunica que dissabte votarà el PSPV-PSOE però no formarà part de l'equip de govern tripartit

Una assemblea d'afiliats, militants i simpatitzants d'aquesta formació valencianis, ha acabat donant el vist iplau a la decisió d ela candidatura que encapçala Josep Bermudez, candidat a l'alcaldia d'aquesta localitat de la comartca d ela Ribera.

Des d'un primer moment tenien clar que allò important era pactar les línies directrius i objectius a aconseguir en la nova legislatura, i durant una setmana els tres grups han treballant de valent i han acordat 115 punts programàtics a realitzar els propers quatre anys.

També han pactat aquesta setmana punts essencials per a la formació valencianista, com és el cas de l'accés i dret a còpia de qualsevol regidor als expedients administratius i a la documentació, la reducció del número de convidats al dinar institucional de la Mare de Déu de 350 a 90 o 100, la continuïtat dels processos de selecció de personal oberts, el tancament d'assumptes judicials oberts, la presència en les processons...

Arribat a aquest punt Més Algemesí posà ahir damunt la taula tota una proposta íntegra de com estructurar l'ajuntament, de creació d'una comissió entre tècnics i polítics per a gestionar l'ajuntament, una reducció de les comissions informatives de 6 a 4 i les competències de cada comissió, creació de la figura del Vicesecretari i d'altres més concretes.

També s'ha proposatque al Reglament Orgànic Municipal es cree la figura del Vicealcalde i la del Portaveu del Govern Municipal per tal que els tres cap de llista, cadascú amb les seues competències i funcions ben delimitades, puguera tenir projecció.

Sorpresa final

En eixes condicions, Més Algemesí entenia que l'alcaldia “no podia recaure sobre un partit que clarament havia perdut les eleccions i que elecció rere elecció perd la confiança de l'electorat”.

Arribats a aquest punt el PSOE anuncià que l'Alcaldia era innegociable, donat que ells tenien 5 regidors. Davant la tessitura plantejada pel PSOE de votar-se a sí mateix, l'alcaldia recauria en el PP, cosa que és l'única línia roja que la formació valencianista ha manifestat des del primer moment. “Queda clar que mentre que altres estan disposats a jugar amb foc deixant oberta la porta a quatre anys més de mandat popular, nosaltres això ni ho contemplem”, afirma Bermudez.

Així les coses, si el PSOE no contempla altra possibilitat obliga doncs a Més Algemesí a votar la seua candidatura per evitar un nou govern popular. Havent-se pactat un programa com s'ha fet, unes línies bàsiques de fer política i de transparència i tenint uns punts d'acord bàsics sobre aquelles coses que més els separaven, Més Algemesí facilitarà la investidura de la candidata socialista com a Alcaldessa, per tal que duga endavant el programa pactat, però no obstant això, la formació valencianista no veu clar que es donen les condicions per entrar en el govern, i menys quan se'ls posa en un dilema d'aquest tipus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els CDR criden a manifestar-se dilluns contra la investidura d’Illa

barcelona
ESTATS UNITS

El Pentàgon envia més avions i vaixells de guerra al Pròxim Orient

BARCELONA
política

Les bases d’ERC beneeixen Illa amb un “sí vigilant”

barcelona
estats units

Harris ja té els vots per a la nominació demòcrata a la Casa Blanca

barcelona
guerra a gaza

Netanyahu autoritza continuar les converses de treva al Caire

barcelona
política

Jovent Republicà decidirà dilluns si també avala Illa, com ha fet ERC

barcelona
política

ERC no garanteix la investidura immediata d’Illa si Puigdemont és detingut

barcelona
estat espanyol

Begoña Gómez també es querella contra el jutge que la investiga

barcelona
àfrica

Almenys 21 morts en les protestes de joves pel cost de la vida a Nigèria

barcelona