Política

ERC i JxV tanquen un pacte per governar amb majoria a Vilajuïga

Vilajuïga continuarà sent governada per Esquerra Republicana de Catalunya, amb el suport de Junts per Vilajuïga (candidatura que es presentava sota el paraigua del PSC). Les dues formacions han conclòs un acord pel qual governaran plegats els propers quatre anys en aquest municipi. El pacte estableix que Joana Cobo (ERC) serà l'alcaldessa i Joan Aguilar (JxV) assumirà les funcions de primer tinent d'alcaldia.

En un comunicat, les dues formacions expliquen que “després de dies d'intenses negociacions”, han format “un govern progressista enfocat a resoldre els problemes dels ciutadans del poble, sobretot els que tenen a veure amb els serveis socials i els de manteniment de la via pública”.

Amb aquest pacte de govern, els tres regidors d'ERC i els dos de JxV tindran majoria absoluta i deixaran a l'oposició els quatre regidors d'Assemblea Per Vilajuïga, candidatura propera a la CUP i que va aconseguir ser la llista més votada.

ERC des del 1992

Entre les quatre candidatures que es presentaven a Vilajuïga en aquestes eleccions municipals (CiU no va obtenir representació), Joan Aguilar era l'únic cap de llista que repetia com a alcaldable i que ja era regidor en el mandat que s'acaba ara. Joan Cobo s'estrenava com a alcaldable d'ERC i la futura alcaldessa, Joana Cobo, encapçalava la candidatura d'ERC com a independent amb el repte de mantenir aquest municipi a mans dels republicans i de substituir un dels alcaldes històrics de la demarcació, Pere Trias, que governava des del 1992 i que no es tornava a presentar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia