Política

CiU i ERC obliden velles disputes i s'entenen a Amer

La convergent Maria Rosa Vila serà l'alcaldessa en un equip amb dos edils republicans, i Junts descarta fer un govern de concentració

Els independents no hi veuen prou garanties de canvi

L'antiga regidora d'Amer Maria Rosa Vila es convertirà avui en l'alcaldessa del poble gràcies al suport dels dos regidors d'ERC. CiU, amb cinc representants, i els republicans s'han entès per formar un equip de govern que hauria pogut ser més ampli i incloure els quatre edils de Junts per Amer (JA). “Que CiU i ERC ens entenguem a Amer és un pas endavant”, sosté Vila amb referència a les disputes del passat entre les dues formacions.

Vila va ser la vencedora de les eleccions amb 458 vots, només tretze més que Junts, liderat per Moisès Garcia (445). Hi ha hagut reunions diàries durant bona part de la setmana, però al final Junts restarà a l'oposició. ERC votarà avui a favor de Vila i podria dur les regidories de Promoció Econòmica i Salut, entre d'altres.

Vila explica que no veia gaire operatiu que hi hagués un equip de govern amb onze regidors. Diu que era més partidària de “regidories compartides”.

Una taula “de tres”

El cap de llista d'ERC, Salvador Clarà, assenyala per què han donat el vistiplau al pacte. “Nosaltres ens hi apuntem, a un govern ampli. Ens vam asseure en una taula de tres, i nosaltres no ens n'hem aixecat”, assenyala. Tant Vila com Clarà expliquen que, durant el mandat, esperen ampliar l'equip de govern amb Junts.

S'ha de recordar que, en el mandat que ahir va acabar, ERC, encapçalada per l'exalcalde Xavier Targa, i CiU se les van tenir en assumptes com ara la legalització dels pisos Baker i el conflicte amb la secretària interventora, de baixa per malaltia. El gener del 2013 Albert Plana va rellevar la dimissionària Alba Serra a l'alcaldia.

LA FRASE

Que CiU i ERC a Amer ens entenguem és un pas endavant. Reprendrem el fil de la feina feta
Maria Rosa Vila
cap de llista de Ciu a Amer

“També podem ajudar estant a l'oposició”

Moisès Garcia és el cap de llista de Junts. Ha acabat el mandat com a no adscrit després que fos expulsat d'ERC per haver donat suport a l'equip de govern, de CiU, en la legalització del pisos Baker. Junts votarà el seu candidat en el ple d'avui al migdia (a les 12 h). “En la distribució que havia fet CiU, no hi vèiem marge de maniobra, ens interessa treballar pel poble i també podem ajudar estant a l'oposició”, assenyala Garcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia