Política

La CUP s'estrena al Consell del Pla de l'Estany

Non Casadevall serà el primer conseller d'aquesta formació

El regidor de Banyoles Non Casadevall serà el representant de la CUP al Consell Comarcal del Pla de l'Estany, segons ha decidit la formació de l'esquerra independentista. Serà el primer representant de la CUP de la història d'aquest ens. Casadevall va ocupar el número dos de la candidatura a Banyoles, on la cap de llista, Sandra Pazos, és la portaveu municipal. Non Casadevall, de 39 anys i militant de la CUP, és professor de secundària, antropòleg i historiador.

CiU i ERC

Les altres dues formacions amb representació a l'ens comarcal del Pla de l'Estany seran CiU, que podrà governar en solitari gràcies a la seva majoria absoluta (deu consellers), i ERC, que tornarà a ser el principal grup de l'oposició (vuit consellers). Serà un escenari que s'ha anat repetint des que es va crear aquest consell. La federació nacionalista està acabant de concretar els seus representants, així com la persona que serà nomenada president, que podria ser de nou l'alcalde de Palol de Revardit, Jordi Xargay. Els republicans, per la seva banda, tenen enllestida la llista, però encara no l'han fet pública. Ha transcendit, però, que el seu portaveu continuarà sent Josep Antoni Ramon, alcalde de Serinyà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia