Política

CONSELL OBERT

Senan, a la Conca, celebra la primera sessió

Els governs de tots van per feina

Els acords es prenen a partir dels vots de tots els veïns censats i majors d'edat

Carme Ferrer debuta encapçalant aquest model de gestió

Carme Ferrer va presidir dissabte el seu primer consell obert com a alcaldessa de Senan, el municipi més petit en nombre d'habitants de la Conca de Barberà. La llista que encapçalava Acord per Senan-AM va aconseguir en les eleccions municipals el 81% dels vots i els tres regidors. La candidatura rival, la llista fantasma socialista, no va tenir cap vot.

Malgrat aquesta majoria, el model de gestió del consell obert fa que les decisions que passen pel ple s'hagin d'aprovar amb el vot de la quarantena de veïns censats i majors d'edat. De fet, la junta de govern, que està formada pels altres dos regidors, Marc Saltò i Isaïes Cos, també primer i segon tinent d'alcalde, té un paper de tràmit.

D'aquesta manera, Ferrer afronta els pròxims quatre anys amb alguns projectes en cartera. Des de la connexió de les plaques solars municipals a la xarxa d'enllumenat per reduir els costos fins al projecte de rehabilitació del seu edifici més emblemàtic per convertir-lo en alberg turístic. I el més prioritari, amb aquest objectiu, l'habilitació d'un espai d'hostaleria per donar servei als visitants i poder estructurar en el seu entorn una oferta cultural i de lleure.

Però al costat d'aquests projectes hi ha el dia a dia dels consells oberts, que se celebren amb una periodicitat mínima de cada tres mesos. Com a exemple, dissabte els veïns van donar el vistiplau a l'arrendament del vedat de caça menor del municipi i als nous horaris d'atenció al públic de l'Ajuntament. I també van aprovar la retribució de l'alcaldessa de 7.754 euros bruts anuals, uns 500 euros al mes, efectiva gràcies a una subvenció.

Ara, una de les preocupacions de Ferrer és disposar del quòrum necessari per poder celebrar les sessions. De moment, els veïns responen a les convocatòries però a l'hivern molts són fora del poble. “Per això volem conscienciar-los que és molt important, si no poden venir, que deleguin el vot”, explica l'alcaldessa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El PSC vol augmentar el parc d’habitatge públic a comarques gironines

girona

Veray (PP): “socialisme i separatisme són inestabilitat política”

banyoles
polònia

Les menors podran comprar la píndola de l’endemà sense recepta

barcelona
estats units

Els proisraelians ataquen els universitaris propalestins a Los Angeles

barcelona
dinamarca

El govern introdueix el servei militar obligatori per a dones

barcelona
guerra a gaza

Washington estudia acollir refugiats palestins que han fugit de la Franja

barcelona
estats units

La policia desallotja els universitaris de Columbia crítics amb Israel

barcelona
Eleccions 2024

El català agafa protagonisme

Barcelona

Hora d’aplicar l’amnistia o prevaricar

Madrid