Política

Catalunya encapçala les donacions privades al PP

Els comptes oficials del partit reflecteixen que va ingressar 86.069 euros al Principat, per davant dels 80.237 euros de Canàries i els 38.360 del País Valencià

El partit de Rajoy va tancar l'exercici amb un saldo positiu de 4,5 milions, 10 menys que l'any passat

El Partit Popular va tancar el compte de resultats del 2014 amb un saldo positiu de 4,5 milions d'euros, deu milions menys que el 2013, quan va acabar l'exercici amb un saldo a favor seu de 14,8 milions d'euros. Catalunya va encapçalar en aquest període la llista de donacions per territoris, amb 86.069 euros, seguida de les Illes Canàries i el País Valencià.

Així consta en els comptes anuals aprovats en l'última reunió del Comitè Executiu Nacional del partit del passat 18 de juny, que s'han difós avui i s'han remès al Tribunal de Comptes per a la seva anàlisi.

La informació, que es pot trobar a l'apartat Transparència del web del PP , arriba l'endemà que l'extresorer del partit, Luis Bárcenas, assegurés que la formació disposa de caixa B des del 1982 i apuntés que en coneixien l'existència Fraga, Aznar i el mateix Rajoy.

Segons els seus comptes oficials, el PP va obtenir l'any passat uns ingressos totals de caràcter ordinari de 71,9 milions d'euros i unes despeses de gestió, també de caràcter ordinari, de 64,3 milions.

De la part dels ingressos, 58,2 milions corresponen a subvencions o ingressos de caràcter públic, una quantitat pràcticament idèntica a la de l'any anterior. D'aquests ingressos, 28,4 milions corresponen a subvencions ordinàries per a despeses de funcionament amb origen en els diferents parlaments autonòmics en què té representació, i 1,2 milions a subvencions del ministeri de l'Interior per a despeses de seguretat.

El PP també declara uns ingressos d'origen privat de 13,6 milions d'euros, dels quals 3,7 corresponen a quotes d'afiliats, 2,3 milions a aportacions de càrrecs públics i 323.778 euros a donacions i llegats.

A més, una mica més de 7,2 milions d'euros corresponen a “d'altres ingressos”, la majoria amb origen en els grups municipals.

Pel que fa a donacions privades, Catalunya és el territori on el partit va rebre més donacions de persones físiques i jurídiques, 86.069 euros en total. La segueix Canàries, amb 80.237 euros; el País Valencià, amb 38.360 euros; Galícia, amb 28.040 euros; les Illes Balears, amb 25.173 euros; País Basc, amb 23.700 euros; Castella-La Manxa, 8.200 euros; Aragó, 7.738,25 euros; Castella i Lleó, 3.186 euros i Astúries 1.910 euros. La llista també esmenta les donacions per seus. Així, la seu central va rebre amb prou feines 900 euros de donacions, mentre que la d'Astúries es va quedar amb 1.910 euros.

El PP ha enviat al Tribunal de Comptes la relació de donants al partit, encara que no ha difós les seves identitats així com les quantitats concretes rebudes, en aplicació de la Llei de Protecció de Dades.

En el capítol de despeses, els comptes populars detallen 30,9 milions d'euros en personal i declaren una plantilla mitjana de 484 treballadors, front als 458 de l'any anterior. A més, es van transformar deu contractes laborals temporals en indefinits.

La formació de Mariano Rajoy també ha fet públic el seu deute a llarg i curt termini, que ascendeix a 32,5 milions d'euros. El deute a llarg termini és de 28.416.634 euros, mentre que el de curt termini és de 4.198.413 euros.

Fonts del PP han subratllat a Efe que és la primera vegada que el Comitè Executiu Nacional del partit coneix amb tant detall el contingut dels comptes, i que la Llei de Finançament de Partits obliga els partits a publicar els seus comptes a partir de l'exercici del 2015, encara que el PP ha decidit fer-ho un any abans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona