Política

El PSC tria l'exalcalde de Badia per substituir Bustos a la comarcal

La federació del PSC al Vallès Occidental Sud ha triat aquest cap de setmana l'exalcalde de Badia del Vallès José Luis Jimeno com a nou primer secretari en substitució de Paco Bustos, germà de l'exalcalde de Sabadell Manuel Bustos, i condemnat a 16 mesos de presó per tràfic d'influències en la peça separada que afectava l'Ajuntament de Montcada i Reixac en el cas Mercuri. Jimeno ha aconseguit el 97% dels vots favorables dels delegats al congrés extraordinari que el partit va celebrar dissabte al parc Central de Sabadell.

“És molt important recuperar el contacte i la confiança dels ciutadans, a través d'una acció política més transparent, directa i participativa, que és la política real i la que ha d'enllaçar amb les preocupacions més quotidianes de la ciutadania”, va assegurat el nou dirigent local del PSC, segons l'agència EFE. La nova executiva està formada en gran part per regidors i membres de les agrupacions de la comarca, amb el regidor sabadellenc Cristian Sánchez com a número dos, i “sense cap dels membres de la junta anterior”, segons va especificat el PSC a través d'un comunicat. Tot i això, Jimeno, que va deixar l'alcaldia de Badia el 17 de març del 2009, ha estat sempre un home de plena confiança dels germans Bustos.

L'elecció de Jimeno fa efectiva la substitució de Paco Bustos al capdavant de la federació socialista comarcal, després de la seva dimissió en ser imputat i més tard condemnat per tràfic d'influències en el marc del cas Mercuri. Després de la marxa de Bustos es va crear una comissió gestora formada per tots els alcaldes socialistes i els candidats del Vallès Occidental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.