Política

L'Estat insta la Generalitat a fer la comissió bilateral per a la segregació de Medinyà

Hisenda va enviar un fax en què preguntava al govern per quins motius ha aprovat la independència del poble

Al municipi hi veuen un malentès administratiu

L'Estat, a través del Ministeri d'Hisenda, va instar divendres la Generalitat a aclarir el procés a través del qual s'està creant el municipi de Medinyà, i que es creï la comissió bilateral Estat-Generalitat per a la segregació del poble del de Sant Julià de Ramis. A través d'un fax, que va arribar a la Generalitat divendres a la tarda, el Ministeri d'Hisenda exposa que la Generalitat no pot proclamar la independència del municipi, ja que és una competència estatal i, a més, Medinyà no compleix les condicions que marca la llei per ser declarat independent, tant pel que fa al nombre de veïns com a la distància d'altres nuclis. En aquest sentit, l'alcalde de Sant Julià de Ramis, Marc Puigtió, i el regidor responsable de Medinyà, Sixte Galià, recorden que no es tracta d'una independència, sinó d'una restitució. “Medinyà ja era un poble; la llei que va aprovar el Parlament el que fa és restituir aquesta condició, i no és una independència en si mateixa”, explica Galià, que atribueix el fax d'Hisenda a una falta de comunicació. Puigtió recorda que el grup parlamentari del PP al Parlament va posar per condició per votar a favor de la llei de segregació de Medinyà la creació de la comissió bilateral, punt que es va incloure en el text.

La Generalitat hauria demanat a Hisenda un número d'identificació fiscal (NIF) per a Medinyà, a fi que pugui funcionar com a municipi. Aquesta petició podria haver generat la comunicació d'Hisenda en què reclama que es creï la comissió bilateral. Puigtió diu que en veure que el BOE publicava la llei van donar per descomptat que l'Estat ja ho donava per fet, i que no calia la comissió. En tot cas, han endegat contactes a fi que es creï la comissió tan aviat com sigui possible i continuar els tràmits perquè Medinyà pugui funcionar com a municipi tan aviat com sigui possible. En aquest sentit, els responsables municipals es van posar ahir en contacte amb la líder del PP a Girona i diputada al Congrés pels populars, Concepció Veray, perquè intercedeixi per aclarir el presumpte malentès. Aquest diari no va poder contactar ahir amb la diputada per saber el seu punt de vista sobre aquesta qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia