Política

L'alcalde de Cabra demana firmes contra el transfuguisme

Més de 150 persones assisteixen a l'assemblea convocada pel govern per informar de la moció de censura

L'alcalde de Cabra del Camp (Alt Camp), Miguel Castañón, va demanar a CiU que es replantegi la moció de censura que ha presentat amb dos regidors que han abandonat el grup de govern municipal. “A tots els partits hi ha un codi ètic contra el transfuguisme”, va assenyalar en el decurs d'una assemblea informativa que va aplegar més de cent cinquanta veïns a la Sala del Sindicat.

En les últimes eleccions el grup independent de Cabra del Camp en Comú, que es presentava per primer cop, va obtenir la victòria amb cinc regidors, i CiU en va obtenir quatre. Dos mesos després, dos regidors de Cabra del Camp en Comú han deixat el govern i han signat la moció de censura amb CiU.

El document entrat divendres al registre de l'Ajuntament, que va ser llegit pel mateix alcalde, presenta un dels regidors que han trencat amb el seu grup, Salvador Pérez, com a relleu al capdavant del consistori. La moció argumenta que des de la presa de possessió de l'actual alcalde s'ha constatat “un descontentament molt general entre els veïns”, la paràlisi de la gestió municipal i les discrepàncies en el si del grup que forma l'actual govern.

Els motius que han fet que en tan sols dos mesos s'hagi trencat el grup de Cabra del Camp en Comú eren la incògnita que planava entre els assistents. L'única intervenció entre el nombrós públic va ser en aquest sentit i per mostrar el desconcert per la inestabilitat.

En el decurs de l'acte l'alcalde es va limitar a fer una llista de les actuacions que en els dos mesos de govern havia portat a terme malgrat la dificultat de trobar interlocutors d'altres administracions en el període estiuenc. Seguidament va presentar un document que desmentia els “rumors” sobre el seu sou i, finalment, va llegir el text de la moció de censura, sense entrar en les motivacions que havien portat a la ruptura del govern. Sols va demanar signatures per donar-li suport i contra el transfuguisme. De moment ha recollit 300 avals i espera arribar als 400. En les eleccions va obtenir 255 vots.

LA XIFRA

10
dies és el termini
màxim per fer el ple de moció de censura un cop aquesta ha iniciat el tràmit.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

12 DE MAIG

El ‘presidente’ és Pedro

Sant Boi de Llobregat

Més mobilitat ferroviària

Girona

Estudiants desencantats

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del cap dels serveis d'Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona