Política

JORDI GASENI

ALCALDE DE L'AMETLLA DE MAR

“Donarem resposta a totes les necessitats dels veïns”

“Quan estàvem a l'oposició calculàvem que el deute seria d'uns 35 milions, que ja ens semblava elevat, i ara hem vist que la xifra és molt superior, d'uns 50 milions”

“Tenim el convenciment que, sense dur a terme grans despeses, serem capaços de donar resposta a les preguntes que es formula la gent des de fa molts anys”

Repte financer.
Amb Jordi Gaseni al capdavant, l'equip de govern de l'Ametlla de Mar va començar el mandat disposat a esclarir la situació financera municipal per agilitar l'eixugament del deute. Tant és així que al cap de poques setmanes de governar van fer pública la xifra dels 50 milions d'euros de deute de l'Ajuntament, fet que va provocar l'enfrontament amb l'anterior equip de CiU, ara a l'oposició.
Considerem que no és adequat aprovar un altre augment dels impostos i de les taxes municipals

Després d'haver estat regidor de l'oposició, Jordi Gaseni (ERC) va guanyar l'alcaldia de l'Ametlla en un govern en minoria amb suports puntuals del PSC. Gaseni ha posat fi a 12 anys de mandats de CiU.

Quins reptes planteja aquest mandat?
Hem començat una primera fase de treball que està consistint a analitzar els problemes que es poden derivar del deute de l'Ajuntament. A l'hora de construir en positiu, el primer que volem fer és detectar quins són els problemes financers que tenim i respondre davant de l'endeutament que tenim contret. La següent fase és buscar solucions als problemes de finançament. L'objectiu és treballar aviat en els pressupostos del 2016 i, per això, hem de tenir ben clar de quins diners podrem disposar.
El deute de l'Ametlla puja a 50 milions d'euros, tal com van anunciar fa uns dies?
Sí, tot i que encara estem treballant en l'anàlisi d'aquest deute i el que volem, de manera prioritària, és localitzar les obligacions de pagament més urgents que hi hagen. A banda del deute viu, el que devem a bancs, també tenim el deute de diversos milions contret amb unes empreses que ens reclamen els diners.
Com donaran resposta als pagaments pendents?
Encara no ho sabem. Fa dos anys es va augmentar bastant l'import de les contribucions, com per exemple l'IBI, i ara considerem que no seria adequat optar per un altre possible increment dels impostos.
Aquest endeutament és assumible, per l'Ametlla?
Inevitablement ha de ser assumible. Amb la gestió del dia a dia hem de mirar de no fer més greu la situació. Vam dir que el deute era de 50 milions tot i que per ara és provisional en funció de com evolucionen els propers mesos. Tant de bo la xifra siga inferior finalment.
Esperava una situació així quan va entrar a governar?
Quan estàvem en l'oposició, segons les dades a les quals teníem accés, pensàvem que l'endeutament seria d'uns 35 milions. Aquesta xifra ja ens pareixia greu, el que passa és que ens hem trobat un nivell d'endeutament encara pitjor.
La situació econòmica de l'Ajuntament endarrerirà la posada en marxa de projectes?
Segurament no podrem disposar d'alguns recursos perquè haurem de dedicar-los a amortitzar crèdits i a finançar pagaments. L'Ametlla de Mar és un municipi que haurà de destinar una quantitat anual a pagar-los. El que farem serà un pla que haurà d'establir com cal fer front a tot i quina xifra haurem de dedicar de forma anual per reduir l'endeutament. Hem de ser prou responsables perquè, tot i que aquest és un poble que genera recursos, els ciutadans es mereixen uns bons serveis en què, tot i l'endeutament, s'ha de continuar invertint.
Una vegada millori la situació econòmica, en què invertireu?
En estar al costat de la gent. Volem donar resposta a totes les necessitats que tenen els veïns, generant llocs de treball a través de col·laboracions amb el sector privat, per exemple. També volem impulsar campanyes de conscienciació per aconseguir que el poble estiga més net. No només hem vingut a gestionar, sinó que volem engegar projectes engrescadors per a tota la ciutadania.
Projectes que no es basaran en grans despeses...
No, però tenim el convenciment que sense haver de fer grans despeses podrem donar resposta a les preguntes que es formula la gent des de fa anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ