Política

Mas i els candidats de Junts pel Sí responen González amb una carta a ‘El país', que en fa un dur editorial

El diari rebutja que el president parli en nom de tots els catalans i critica la seva postura, que qualifica d'incongruent perquè com a cap de govern ha jurat fidelitat a la Constitució, que recorden “ha de complir”

Artur Mas, Oriol Junqueras, Raül Romeva i els principals candidats de Junts pel Sí firmen aquest diumenge una carta al diari El país, que amb el títol de A los españoles vol donar resposta al polèmic article que el mateix diari va publicar de Felipe González fa justament una setmana, en què comparava la situació de Catalunya amb el feixisme i nazisme.

La carta de Junts pel Sí ha rebut una resposta a les mateixes pàgines del rotatiu madrileny, que li ha dedicat l'editorial . Una dura editorial en què es critica la falta de qualitat del text en si (su argumentación no resiste el más ligero análisi razonado o una crítica literaria por benévola que sea) i també els acusa de no respectar l'opinió de González.

De fet, l'editorial porta per títol Mas pretende hablar pot toda Cataluña sin respeto a su papel institucional. Així, el diari critica que els firmants de la carta, encapçalats per Mas, “es permetin parlar en nom de Catalunya, com si només ells la representessin, la identifiquessin i la defensessin”. A més, s'afirma que “la Generalitat forma part de l'Estat espanyol i el seu president és el primer representant del mateix en aquesta comunitat autònoma”.

I demanen a Mas que dimiteixi: “Les eleccions del pròxim 27 de setembre les ha convocat el senyor Mas d'acord a un Estatut i una Constitució als que ha jurat fidelitat i que està obligat a complir. És per això incongruent que el president acusi l'Estat que ell mateix representa de tractar els catalans com a súbdits, i es presenti a aquestes eleccions, participi en la campanya, i firmi manifestos sense tenir la decència de presentar prèviament la seva dimissió, i posant els mitjans i diners públics a disposició del seu partit i sectària posició política”.

I segueix: “Com a cap del govern constitucional de la Generalitat de Catalunya, i dels catalans tot, independentistes o no, està obligat a respectar la norma. Per molt gran que sigui el seu amor a Catalunya, Espanya i Europa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia