Política

Roben l'estelada i la deixen a casa de l'alcalde de Torrent cremada

El batlle va trobar les restes de la bandera sobre una gran bala de palla a les portes del seu domicili

Ho denuncia als Mossos d'Esquadra, que investiguen pistes de la bretolada

Els robatoris d'estelades han esdevingut una bretolada relativament habitual en els últims anys. Al Baix Empordà n'hi ha hagut a la Bisbal, Pals, Begur i aquest estiu ja anaven pel segon a Torrent. Però el tercer episodi ha posat fi a la paciència de l'alcalde d'aquest darrer municipi, Josep Maria Ros, que dissabte al matí es va trobar les restes de l'ensenya cremada sobre una immensa bala de palla davant les portes del seu domicili.

Ros, alcalde de Torrent des de fa vuit anys en representació de CDC, va denunciar els fets als Mossos d'Esquadra. No ho havia fet els dos últims cops que havien pispat l'estelada aquest estiu, ja que tampoc hi havia cap indici que permetés descobrir-ne els autors –el pal de la plaça Major és baix i ni tan sol calia enfilar-s'hi per arrencar la bandera–, però en aquesta ocasió creu que s'ha anat massa lluny. Sortosament, els brètols no van fer que la bala de palla arribés a cremar, ja que l'alcalde explica que a les habitacions amb finestres a sobre de la porta dormen els seus fills.

Premeditació

Els fets van ocórrer la matinada de divendres a dissabte, tot i que Ros no n'ha pogut precisar l'hora amb exactitud. Malgrat això, sí que ha pogut resseguir un rastre de palla seca des d'un camp proper a la urbanització del Mas Rostoll, a poc més de 200 metres de distància de la porta del domicili de Ros.

En un dels carrers de la urbanització, a més, han aparegut restes de “la bandera cremada, una ampolla de ginebra i cendres”. L'alcalde va lliurar a la policia les restes de l'ampolla, ja que el licor possiblement es va fer servir per alimentar les flames. L'esperança de Ros és que s'hi puguin trobar empremtes dactilars del presumpte o presumptes autors.

Mesures senzilles

L'alcalde, en un poble on ni tan sols disposen de policies locals, no aspira a prendre cap mesura excepcional de seguretat. Des del Departament d'Interior s'han compromès a fer una investigació exhaustiva, i des del govern local han encarregat a un ferrer que allargui el pal de la plaça Major, per dificultar que l'estelada torni a desaparèixer.

LES XIFRES

3
cops
han furtat l'estelada aquest estiu a la plaça Major de Torrent, però fins ara no hi havia hagut cap amenaça.
250
metres
de distància hi ha, aproximadament, des del camp on van agafar la bala de palla fins a casa de l'alcalde.

“Deixa'm fer una foto, que això és maco de veure”

En la denúncia que Ros va signar davant dels Mossos d'Esquadra, l'alcalde fa constar que dissabte al matí una veïna del poble que passava davant el domicili, en presència de la seva mare, va exclamar “deixa'm fer una foto, que això és maco de veure”. L'atribueix a la mare d'una altra candidata dels darrers comicis locals del maig, que van tornar a donar el triomf a Ros i altres quatre candidats que fa vuit anys que concorren plegats, amb una llista unitària on cadascun representa una opció política diferent.

Ros veu clar que la bretolada té “intencionalitat política”, i no en culpa directament ningú, però fa notar que d'ençà de les eleccions la relació amb l'entorn familiar més pròxim de la candidata rival han estat tenses. L'alcalde creu que “no han paït el resultat” i una de les hipòtesis que ha explicat a la policia i que ahir repetia a aquest diari és que, “escoltant el comentari, és evident que com a mínim la bretolada feia que estigués contenta pel que havia passat”. I ho troba “ una manca profunda de respecte” tant envers la seva família com per la crema del símbol independentista. Segons Ros, altres coneguts tenen mostres de l'animadversió i sospita que la campanya de descrèdit iniciada per la dona pot haver influït en els autors dels fets de dissabte a la matinada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

Tortosa municipalitzarà el pàrquing de la plaça Alfons XII

Tortosa

La CUP defensa “lleis que treguin l’habitatge de les urpes dels fons voltor”

salt
unió europea

La CE aposta per tancar el procediment contra Polònia per l’estat de dret

barcelona
política

Una quinzena d’entitats demanen als partits compromís amb l’habitatge

barcelona
Política

El PSC guanyaria les eleccions, amb un empat tècnic entre Junts+ i ERC

barcelona
Rússia

Putin ordena maniobres amb armes nuclears tàctiques

barcelona
Política

Mor Joan Pujol, activista independentista de Sabadell

Política

El PP anuncia una manifestació contra l’amnistia el 26 de maig a Madrid

barcelona
guerra a gaza

Israel inicia l’evacuació de Rafah i amenaça amb una “força extrema”

barcelona