Política

El govern no cedeix amb el TC

voluntat Tirarà endavant amb la incorporació de personal a l'Agència Tributària, tot i la suspensió cautelar del TC realitat Munté acusa el PP i els tribunals de continuar atiant l'argument de la por a Catalunya

El govern no aturarà la contractació de personal per a l'Agència Tributària Catalana tot i que el Tribunal Constitucional suspengués cautelarment dilluns la llei per al seu desplegament. Així ho va confirmar ahir la vicepresidenta del govern, Neus Munté, després del consell executiu. Segons va afirmar, la llei està aprovada pel Parlament de Catalunya, amb la qual cosa des del punt de vista legal no ofereix cap mena de dubte. Més quan es tracta de desplegar una estructura d'estat que considera “del tot indispensable”. La també portaveu del govern va voler recordar que la suspensió únicament afecta un article de la llei, el que fa referència al desplegament del cos tècnic d'agents tributaris al qual poden aspirar, de forma voluntària, els funcionaris espanyols amb plaça a Catalunya. L'executiu de Mariano Rajoy va portar aquest article al TC adduint que es trencava la igualtat entre tots els espanyols i insistia que l'accés a la funció pública s'ha de fer amb els principis de mèrit i capacitat. No obstant això, Munté va explicar ahir que el govern presentarà al·legacions dins del període de quinze hàbils de què disposa, que aniran en la línia que s'aixequi la suspensió en relació als funcionariat. “Ja s'havia fet una selecció de 14 persones interines i està prevista pel mes d'octubre la convocatòria de noves places dels cossos d'inspectors i tècnics tributaris”, va explicar la vicepresidenta, que va reiterar la “legalitat” de tots els preceptes de la llei de l'Agència Tributària. Dilluns, però, la vicepresidenta catalana sí va admetre que les “traves” del govern espanyol i del TC podrien significar una alteració en el calendari previst per dotar de més personal a l'Agència.

Sobre el clam que va llançar la seva homòloga espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, en el sentit que la Generalitat compleixi les sentències, Munté va posar el crit al cel. “S'ha de tenir coratge per demanar que es compleixin sentències quan l'Estat sistemàticament no compleix”, va dir i va recordar, com ja ho va fer fa unes setmanes, que són temes que afecten sobretot l'àmbit social. En aquest sentit, va recordar a la vicepresidenta espanyola que no es tracta de cap sentència, sinó d'una suspensió cautelar que és el que es fa automàticament al TC. Tant la que fa referència a l'Agència Tributària com a la de la llei per a la creació d'un tribut que aniria destinat al foment del sector audiovisual i la difusió cultural. Pel que fa a aquest impost, va recordar que es va aprovar per unanimitat al Parlament, amb els vots favorables també del PP. Per això va dir no entendre perquè al Parlament el partit vota a favor d'una cosa i després des de Madrid el porta als tribunals. “Jo li demanaria a la vicepresidenta que tingui el coratge d'explicar al sector de l'audiovisual que perdrà ingressos que li són indispensables i que no permet una llei que li suposarà un perjudici important”, va concloure.

Munté també es va referir a la “irrupció” de la fiscalia en la campanya electoral del 27-S “a les ordres del PP”. Va lamentar que el govern hagi conegut a través dels mitjans de comunicació la citació com a testimonis de diverses persones relacionades amb l'organització del 9-N. Segons va dir, aquesta filtració es fa el dictat al PP “amb l'objectiu d'inocular por, un argument recurrent al que ja estem acostumats perquè arriba de totes bandes”. Segons va afirmar, el govern, però, no té cap por, perquè el que es va fer el 9-N va ser donar veu i posar urnes perquè la ciutadania es pogués expressar lliurement.

Però a banda de lamentar les contínues ingerències de l'Estat, l'executiu va seguir amb la tasca de govern. Ahir es va actualitzar el cicle formatiu de desenvolupament d'aplicacions web per adaptar-lo a les novetats en l'àmbit de la societat del coneixement, una actualització de la normativa que fa que els centres de dia i les residències s'hauran d'ubicar preferentment en indrets urbans i adaptats als usuaris o va tirar endavant un avantprojecte de llei de tracte per a la igualtat que no discrimini per raó de raça, religió o orientació sexual, entre d'altres.

LES FRASES DE NEUS MUNTÉ

La voluntat del govern és continuar endavant i que no es freni la incorporació de personal a l'Agència Tributària de Catalunya
La filtració que se citen persones relacionades amb el 9-N té una clara intencionalitat política per inocular por, un argument recurrent


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia