Política

Bandera espanyola a Teià

Un jutjat de Barcelona obliga a restituir el símbol a la façana de l'ajuntament, després que el traguessin el 2003, arran d'un recurs interposat per la delegació del govern espanyol

El consistori té dos mesos per fer-ho

Teià haurà de tornar a posar la bandera espanyola a la façana de l'ajuntament, al costat de la senyera i la bandera municipal. Així ho ordena una sentència ferma i inapel·lable del jutjat contenciós administratiu número 12 de Barcelona. Segons va explicar l'alcalde de Teià, Andreu Bosch (CAT-ERC), aquesta sentència arriba ara, a instàncies del contenciós que va interposar la delegació del govern espanyol. La sentència dóna dos mesos de temps per complir-ho, amb l'amenaça de multes coercitives per a l'alcalde –entre 1.000 i 2.000 euros– i l'obertura de diligències per la via penal també contra l'alcalde. Es dóna la circumstància que la bandera espanyola va ser retirada de la façana de l'ajuntament a finals del 2003 pel mateix Andreu Bosch, en la seva anterior etapa com a batlle de Teià.

“La delegada del govern espanyol, la senyora Llanos de Luna, es dedica a perseguir ajuntaments per qüestions de símbols”, va manifestar Bosch en assabentar-se de la sentència. En aquest sentit, l'alcalde de Teià va lamentar moltíssim “que la delegada del govern dediqui esforços a aquestes qüestions, en comptes de dedicar-los al compliment dels pressupostos generals de l'Estat amb Catalunya”.

“Persecució obsessiva”

Bosch i tot el govern municipal van assenyalar a través d'un comunicat que la sentència és conseqüència del que consideren una “persecució legal obsessiva” a la qual la delegació del govern de l'Estat, a través de l'advocacia de l'Estat, sotmet els ajuntaments i altres ens supramunicipals com a “mesura d'ostentació de poder”, i van denunciar públicament “l'excés de zel” de la delegada del govern espanyol, “només preocupada des del seu nomenament per qüestions identitàries amb l'objectiu d'espanyolitzar els ajuntaments en contra de l'autonomia municipal”.

L'alcalde de Teià va assegurar que esgotarà “fins a l'últim dia permès” el termini per restituir la bandera de l'Estat a la façana de l'ajuntament. A més, el govern municipal proposarà que a l'exterior de l'edifici hi consti una placa amb la inscripció que la bandera espanyola hi oneja per imperatiu legal, un cop s'esgoti el termini legal per executar la sentència, fent constar la data d'execució.

Finalment, l'alcalde de Teià va considerar “curiós” el fet que aquesta sentència arribi pocs dies abans que es commemorin els deu anys de l'oficialització de la bandera del municipi, aprovada per un acord del ple el 20 de setembre del 2005. “Per desgràcia l'alcalde que la va treure –la bandera espanyola– fa dotze anys serà el que l'haurà de tornar a posar”, va comentar Bosch.

LA FRASE

Llanos de Luna es dedica a perseguir ajuntaments per qüestions de símbols
Andreu Bosch
Alcalde de Teià

Al juliol ja va passar a Cardedeu

Un episodi gairebé calcat va passar aquest juliol passat a l'Ajuntament de Cardedeu. Aleshores, el jutjat d'instrucció número 9 de Barcelona va estimar el recurs de la delegació del govern espanyol i va obligar l'Ajuntament a col·locar la bandera “de conformitat amb la llei”.

La delegació del govern espanyol havia requerit l'any 2012 en dues ocasions a l'anterior alcaldessa, la convergent Calamanda Vila, la col·locació de la bandera espanyola a l'edifici consistorial. L'Ajuntament, però, responia que s'havien de fer obres a la façana per poder disposar dels pals necessaris “per complir l'imperatiu legal de tenir totes les banderes penjades”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

Orbán diu que la UE està a prop d’una guerra comercial amb Orient

barcelona
política

Trobada Puigdemont-Junqueras a l’exili

barcelona
política

Junts manté que Puigdemont tornarà a pesar del “cop de toga” del Suprem

barcelona
estats units

El Suprem fa guanyar temps a Trump en deixar obert el límit de la seva immunitat

barcelona
Ucraïna

Kíiv desarticula un grup subversiu que volia prendre el Parlament

barcelona
unió europea

Brussel·les diu a Meta que no pot cobrar per a evitar l’ús de les dades personals

barcelona
judicial

Juvillà renuncia a l’amnistia i porta la seva causa a Estrasburg

barcelona
política

La JEC deixa Comín, per ara, sense l’acta d’eurodiputat

barcelona
guerra a gaza

Israel allibera el director de l’hospital Al-Shifa després de set mesos detingut

barcelona