Política

Duran acusa els sobiranistes de “frivolitzar” amb la fugida de la banca

El líder d'Unió alerta que si això passés “tindria un gran cost” per als ciutadans

UDC renuncia a l'emissió d'un acte de campanya a TV3 en “compensació” per la cobertura de la Via Lliure

El president del comitè de govern d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha retret aquest dissabte al sobiranisme que “frivolitzi” amb una eventual fugida de la banca si Catalunya s'independitza. Segons ell, aquesta és una possibilitat que, en cas de materialitzar-se, “tindria un gran cost per a la ciutadania”.

La banca espanyola va advertir divendres que si Catalunya declarés la independència reconsideraria la seva implantació al territori, ja que entén que el sector financer es veuria obligat a afrontar greus problemes d'inseguretat jurídica per una eventual l'exclusió de la Unió Europea i de l'euro. El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha criticat que la patronal bancària “amenaci” ara davant les eleccions del 27-S i ha secundat la CUP en relativitzar aquestes advertències.

En un míting a Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat), Duran ha recriminat als independentistes que vulguin fer la impressió que no passaria res si la banca se'n va de Catalunya. “Sí que passa, no frivolitzem. Els diners serien molt més cars. Tindria un gran cost per a la ciutadania. No enganyem la gent”, ha afirmat. “Quan surten opinions que no els van bé, resulta que és per fer por”, ha afegit.

D'altra banda, ha critica l'Assemblea Nacional Catalana per la seva crida a apagar TV3 diumenge a la tarda per no seguir la retransmissió dels actes electorals de les llistes no sobiranistes imposada per una sentència de la Junta Electoral Central (JEC), que va decidir aquesta mesura per “compensar” aquestes formacions per la retransmissió de la Via Lliure per TV3 i Catalunya Ràdio.

“Aquest és el nou país que volen construir? Ens han de dir quina televisió mirar i quan? Ens han de dir a quin banc hem de portar el nostre diners?”, s'ha preguntat.

D'altra banda, ha considerat “incomprensible que CDC s'hagi llançat en braços d'ERC”, oblidant que en els temps del tripartit CiU va criticar “durament” els republicans.

Unió renuncia a la “compensació” per la Via Lliure

Unió ha fet públic aquest dissabte un escrit enviat a la Junta Electoral Provincial (JEP) de Barcelona en el qual renuncia a l'emissió “compensatòria” d'un acte de campanya a través de TV3 i Catalunya Ràdio. UDC sol·licita que s'informi a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) de la seva decisió.

La formació renuncia així a la mesura que havia resolt la Junta Electoral Central (JEC) amb la finalitat de “compensar” els partits que no porten al seu programa la independència per la retransmissió en directe de la Via Lliure del passat 11 de Setembre.

Els mitjans de la CCMA emetran aquest diumenge, de 16 a 19 hores, actes electorals dels partits que no van donar suport a la manifestació de la Diada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia