Política

CiU de Canet fa aigües cinc mesos després de tornar

L'exalcalde i actual regidor Jesús Marín anuncia que Convergència desfarà la federació passat el 27-S

El president d'Unió, Pep Isern, demana seny i defensa la viabilitat del pacte al municipi

Convergència i Unió de Canet de Mar es van presentar conjuntament les darreres eleccions municipals per primer cop en 16 anys. Les dues formacions van ser capaces de llimar diferències i van afrontar uns comicis que els van donar quatre regidors, i, tot i perdre l'alcaldia, un pacte amb ERC els va mantenir en el govern local. Però la bona sintonia entre els dos partits, amb l'ajuda de les discrepàncies que els han fet prendre camins separats a escala nacional, s'ha trencat només cinc mesos després. L'exalcalde i actual portaveu de CiU, Jesús Marín, ha assegurat en unes declaracions a Ràdio Canet que estan treballant per desfer la federació i que després del 27-S canviaran les sigles de CiU per les de CDC, atès que els quatre regidors escollits militen a Convergència. “Jurídicament encara som CiU però en breu demanarem que el grup passi a dir-se Grup Municipal de CDC en virtut a més del fet que els quatre regidors electes som regidors de Convergència.” Marín considera que la federació no pot continuar unida a Canet quan a la resta de Catalunya ja no existeix com a tal.

El procés del trencament, sempre que s'acabi fent, no serà tan ràpid perquè reclama primer la creació d'una executiva local de Convergència, que ara no existeix, mentre que la federació de CiU la regeix una gestora. A més, la decisió anunciada per Marín ha de ser ratificada en assemblea pels militants i finalment ha de passar per ple, perquè hi haurà un nou grup. Les paraules de Marín han generat “molta preocupació i neguit” en el president d'Unió de Canet, Josep Isern, que reitera: “La federació local ha de continuar unida perquè la vam recuperar després de tant de temps precisament per treballar plegats pel poble i vam donar ple suport al pacte de govern.”

Divergències

Isern considera que l'anunci de l'exalcalde no coincideix amb el pensament de la majoria de militants de Convergència, “que aposten per continuar junts i que hauran de dir-hi la seva”. “És imprudent parlar de separació quan no s'ha debatut en el si dels dos partits i, tot i que no hi veig mala fe, crec que són afirmacions poc adequades en els moments que vivim”, assenyala. El president d'Unió manté que els dos partits van aconseguir refer ponts en les municipals “que no es poden trencar així com així”. I reitera, a més: “Les sigles CiU no es perdran perquè nosaltres les defensarem allà on calgui.” “Si CDC decideix marxar pel que sigui, nosaltres continuarem defensant les sigles i en les pròximes eleccions municipals ens presentarem amb aquestes”, va destacar Isern, que va insistir que encara no s'ha pogut reunir amb Marín “tot i haver-ho demanat moltes vegades”.

LA FRASE

Jurídicament encara som CiU però en breu demanarem que el grup es digui Grup Municipal de CDC
Jesús Marín
portaveu de Ciu a l'ajuntament de canet i regidor de govern

LA FRASE

És imprudent parlar de separació quan no s'ha debatut on cal, que és en el si dels dos partits
Josep Isern
PRESIDENT D'UNIÓ DE CANET DE MAR


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia