Política

La CUP aconsegueix ara sí representació a Girona

El cap de llista de la candidatura, Benet Salellas, entra al Parlament català després que el seu partit aconsegueixi duplicar el nombre de vots a la demarcació respecte a tres anys abans

“En les anteriors no vam tenir representació. Aquest cop sí.” Benet Salellas, número 1 de la CUP a la circumscripció de Girona, es mostrava ahir al vespre satisfet pels resultats a la demarcació malgrat que el partit no aconseguís per pocs vots obtenir la representació d'un segon diputat gironí. El partit, que l'any 2012 no havia aconseguit entrar al Parlament, ha duplicat els vots aquest 2015 i amb el 98% dels vots escrutats reunia ahir 32.232 vots, un 8,60% dels vots de la demarcació, ocupant la quarta posició i superant en vots el PP i Catalunya Sí que es Pot, que en les anteriors eleccions havien obtingut més vots.

Perspectiva de país

“Hem més que triplicat els anteriors resultats i estem especialment eufòrics perquè aquests resultats signifiquen que la República Catalana no queda a mans de Junts pel Sí, sinó que la CUP hi incidirà”, va repetir Salellas, des del local d'El Forn, on ahir al vespre aquesta candidatura va seguir els resultats electorals. Desenes de simpatitzants es van anar concentrant amb el pas dels minuts a dins i a fora del local de la plaça Sant Pere de Girona, on s'havia instal·lat una pantalla gegant per seguir el recompte.

El toc d'alerta a Junts pel Sí des de la CUP de Girona va continuar quan Salellas i altres candidats van sortir dalt del balcó d'El Forn, rebuts amb els crits d'independència: “Hi ha qui volia que la República Catalana nasqués neutra, transparent, invisible, però nosaltres hem decidit que aquesta república catalana portarà samarreta vermella”, va reiterar Salellas. El que serà el primer diputat gironí de la CUP al Parlament català va continuar: “Aquesta setmana com a molt tard hem de tenir proclamada la República Catalana... I em sap greu, gent de Junts pel Sí, però aquesta república catalana l'haureu de construir amb nosaltres.” En aquest sentit, Benet Salellas va insistir que no calia oblidar que, “des d'una perspectiva plebiscitària”, els partits del sí havien obtingut la majoria d'escons i vots.

Tercera força a la capital

La CUP ha aconseguit situar-se com a segona força en molts municipis gironins, entre els quals capitals de comarca com Banyoles o la Bisbal d'Empordà. A Girona ciutat s'erigeix com a tercera força, duplica els vots aconseguits el 2012 i se situa al darrere de Junts pel Sí i Ciutadans i al davant de la resta de partits.

En altres municipis de la demarcació, la candidatura va aconseguir duplicar els vots que havia obtingut en els anteriors comicis, com per exemple a Bescanó.

LES FRASES

Tenim l'oportunitat de marcar el caràcter popular del procés; un procés que és del poble
En les anteriors no vam tenir representació, aquest cop sí
Benet Salellas
diPUTAT ELECTE DE LA CUP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Macron dissol l’Assemblea i convoca eleccions legislatives

Barcelona
eleccions europees

El Partit Popular Europeu guanya uns comicis amb un fort ascens de la ultradreta

barcelona
estat espanyol

El GGPJ es reuneix aquest dilluns per sortir en defensa dels jutges

barcelona
Eleccions Europees

El Rassemblement National arrasa a l’Estat francès, segons els sondejos

Barcelona
eleccions europees

EL PSC guanyaria les europees a Catalunya, segons el sondeig de 3Cat

barcelona
guerra a gaza

Gantz abandona el gabinet de guerra i eleva la pressió sobre Netanyahu

barcelona
ELECCIONS EUROPEES

Empat tècnic entre PP (21-23) i PSOE (20-22) a l’Estat, segons el sondeig de TV3

barcelona
Eleccions Europees

La participació a Itàlia frega el 40% a les set de la tarda

Barcelona
eleccions europees

Els populistes de centredreta guanyen les generals i les europees a Bulgària

barcelona