Política

L'Ebre celebra al carrer el triomf independentista

Tortosa va aplegar anit la celebració d'alguns representants de Junts pel Sí i dels veïns que van sortir per viure la nit electoral

La formació guanyadora comptarà amb tres diputats ebrencs

Neguit, estelades i optimisme. Els ingredients de la nit electoral a les Terres de l'Ebre van confluir a dos escenaris ben diferenciats. D'un costat, desenes de persones es van reunir a l'hotel Corona, on estava organitzada la celebració de Junts pel Sí. De l'altre, la plaça Barcelona de Tortosa va aplegar veïns de totes les localitats, ja que va ser el lloc escollit per l'ANC va ubicar una pantalla gegant per seguir la nit electoral.

Els positius resultats de la formació independentista, amb més del 50% dels vots a les quatre comarques ebrenques, van convertir l'hotel Corona, el lloc escollit per Junts pel Sí per fer balanç, en l'epicentre de la nit. Allí hi va ser precisament una de les diputades d'aquest nou mandat, Meritxell Roigé, qui es va mostrar contenta i va afirmar que “no és un resultat agredolç”. Segons va defensar l'ebrenca, “hi ha molta diferència de vots amb la segona força més votada, Ciutadans”. A la celebració tortosina també hi va ser la número 16 en la llista, Alícia Gamundi, que va afirmar que “comença un nou període per construir un país”. D'altra banda, la resta de veïns del territori es van citar al centre de Tortosa per viure el triomf electoral de la plataforma Junts pel Sí, que va obtenir tres diputats a les Terres de l'Ebre. De fet, els tres únics representants que el territori tindrà aquesta legislatura al Parlament.

Tot i que la majoria d'assistents confiava en la consolidació de les forces polítiques independentistes, molts d'ells no ocultaven un nerviosisme propi d'aquesta cita històrica. Exemple de l'emoció que es va viure anit a les Terres de l'Ebre és el testimoni de Berta Mayor, veïna de Xerta, que es va apropar a la capital ebrenca juntament amb la parella, Eduard Arnau, a primera hora de la nit. “Hem preferit viure-ho aquí amb tothom en lloc de quedar-nos a casa, perquè volíem estar en contacte amb la gent que comparteix les nostres inquietuds”, explicava Mayor. Quan li van preguntar què creia que passaria a partir d'avui, l'ebrenca va assegurar que confia que “Catalunya comenci el camí cap a la independència”.

El tortosí Martí Gallardo, que esperava conèixer els resultats de manera impacient, va reconèixer que havia decidit sortir “pel bon ambient que hi ha i perquè així es pot gaudir la nit electoral en germanor”. Prop d'ell, Roc Vinaixa, també de Tortosa, va assenyalar eufòric que “arran dels resultats Rajoy no tindrà més opció que abaixar-se els pantalons davant de les exigències de Catalunya”. Vinaixa va reiterar que “l'Estat es veurà obligat a claudicar amb el triomf independentista”. A més, va titllar la jornada d'històrica i va valorar molt positivament l'afluència de públic a la plaça tortosina.

LA FRASE

Amb els resultats obtinguts, Rajoy no tindrà més remei que abaixar-se els pantalons
Roc Vinaixa
Veí de Tortosa

LA FRASE

Hem vingut des de Xerta per poder viure la nit amb gent amb la qual compartim les nostres inquietuds
Berta Mayor
Veïna de xerta

LA FRASE

He sortit pel bon ambient que hi ha i perquè així es pot gaudir millor la nit electoral
Martí Gallardo
Veí de tortosa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona