Política

El monument al president Companys al Tarròs pateix un nou atac vandàlic

Els Mossos d'Esquadra s'han endut les gravacions de les càmeres instal·lades l'any passat per intentar identificar els autors de l'atac

El monument al president Lluís Companys al Tarròs, a Tornabous (Urgell), ha patit aquesta matinada un nou atac vandàlic. El monument, construït l'any 1978, ha patit des de llavors múltiples atacs, el més important el 5 d'agost de 2014, quan uns desconeguts van arrancar el cap de l'estàtua de Companys i se'l van endur. Aquest dilluns, els atacants han guixat amb color groc els dos monòlits, un amb la foto de Companys en què es pot llegir que va néixer al Tarròs el 1882 i que va morir a Barcelona el 1940 i un altre amb una placa de marbre on hi figura la història del president. Els Mossos d'Esquadra s'han endut les gravacions de les càmeres instal·lades l'any passat per identificar els autors de l'atac.

L'alcalde de Tornabous, Amadeu Ros, ha explicat a l'ACN que uns desconeguts han pintat aquest dilluns a la matinada els dos monòlits que hi ha a l'espai dedicat al president Companys i ha recordat que no és la primera vegada que es produeix un atac vandàlic en aquest l'espai. L'atac més greu es va produir l'agost de l'any passat, ha recordat, i llavors es va decidir col·locar càmeres de seguretat a l'espai.

L'atac d'aquest dilluns és doncs el primer que ha pogut ser enregistrat i els Mossos visualitzen ara aquestes gravacions per intentar identificar els responsables dels danys. Precisament han estat els Mossos que, durant una de les patrulles d'aquesta matinada pel lloc, ha vist que els monòlits estaven guixats amb pintura groga i han avisat l'alcalde.

El president del Consell Comarcal, Salvador Bonjoch, considera que l'atac no és casualitat ja que aquesta setmana se celebra el 75è aniversari de la mort de Companys i coincideix amb la imputació de Mas. Bonjoch ha lamentat aquesta bretolada i demana calma i unitat de país davant aquestes provocacions.

El conjunt ha rebut múltiples atacs al llarg dels anys tot i que fins els desperfectes de l'any passat, feia 10 o 12 anys que el monument no rebia cap atac. El Centre d'Interpretació que recorda la figura de Companys i que està situat just al costat del monument a Companys no ha patit cap desperfecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri