Política

Els tres regidors d'UDC a Olot deixen el partit

Mar Roca i Nuri Zambrano continuen al govern local i al del Consell de la Garrotxa com a independents i Jordi Alcalde també però entra a Demòcrates

El president d'UDC al Gironès també ho deixa

Els regidors de l'equip de govern d'Olot Mar Roca, Núria Zambrano i Jordi Alcalde s'han donat de baixa d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) però es mantenen al grup municipal de CiU, ara com a independents. Tots tres formen part també de l'equip de govern del Consell Comarcal de la Garrotxa. Roca i Zambrano seran independents i Alcalde s'ha integrat a Demòcrates de Catalunya.

Jordi Alcalde ha remarcat en nom d'aquest grup dimissionari que tenen clar que l'acta de regidor és personal i intransferible, que aquestes actes estan associades a CiU i que, en tot cas, és la direcció d'UDC la que ha trencat les regles del joc de la federació establertes pels dos partits per a les últimes eleccions municipals.

A la comarca de la Garrotxa mantenen la militància a Unió Democràtica de Catalunya l'alcalde de Sant Feliu de Pallerols, Joan Casas, i el regidor de CiU al govern de les Preses, Josep Maria Cros.

Tots dos també estan al govern del Consell Comarcal de la Garrotxa, i s'hi mantenen. Quant a la resta de la militància garrotxina, un 62 per cent s'han donat de baixa i segurament hi haurà més tornades de carnet a la formació democristiana.

El mateix Jordi Alcalde ha explicat que tant ell com les altres dues companyes han esperat fins ara a donar-se de baixa en espera de si la direcció feia un pas enrere després de les eleccions del 27-S per deixar pas a la renovació del partit, però finalment això no ha passat.

UDC del Gironès

Una altra baixa destacada d'Unió a la demarcació ha estat la del president del partit al Gironès els últims tres anys i mig, Miquel Terràdez, que ara està vinculat a Demòcrates.

Va deixar el càrrec a UDC a principis de setembre i ha estat substituït per l'exregidor de Girona Jordi Fàbrega. Terràdez, que és regidor de Flaçà, era president d'Unió al Gironès des del març del 2012 i hi militava des del 1998.

LA XIFRA

62%
és el percentatge
de militants que s'han donat de baixa d'UDC a la comarca de la Garrotxa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.