Política

La CUP qüestiona reunions que el govern de Tarragona convoca pel cas Inipro

Demana explicacions sobre dues reunions, una només amb els encausats i l'altra amb tot el personal de l'IMSS

Fa una bateria de preguntes a l'alcalde

Els regidors de la CUP de Tarragona, Laia Estrada i Jordi Martí, van qüestionar ahir dues reunions –una ja feta i l'altra convocada pel 3 de novembre– relacionades amb el conegut com a cas Inipro, que investiga els presumptes delictes de corrupció comesos en la contractació de l'empresa del mateix nom per l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona entre els anys 2010 i 2012, i en el qual ja hi ha set imputats.

Ana Santos, actual presidenta de l'IMSS, ha convocat una reunió de tot el personal de l'ens pel 3 de novembre en relació amb el mateix cas, i especifica: “Hi assistirà un advocat especialista en dret penal que ens informarà sobre les obligacions dels testimonis i els drets dels imputats.” Arran d'aquest fet, la CUP –que és qui va denunciar els fets a la fiscalia el 2013– vol que el govern local aclareixi “si l'advocat és membre dels serveis jurídics de l'Ajuntament” i “quin ha estat el procediment que s'ha seguit per tal de posar a disposició de les treballadores i treballadors un servei públic –o extern– com aquest”. “O potser és habitual que l'Ajuntament faciliti mitjans públics per subministrar assessorament privat?”, pregunta. La CUP, que insinuaria pressions del govern local al personal de l'IMSS, hi afegeix que “no es pot tractar els treballadors com a presumptes culpables perquè els acusats no són els treballadors de l'IMSS, sinó aquelles persones finalment encausades per la justícia”.

La CUP també demana explicacions sobre una reunió que s'hauria fet el 20 d'octubre, a la seu de l'IMSS, “entre un advocat i només els encausats i testimonis del cas”. Estrada i Martí volen saber “si és cert que, quan l'advocat present va saber quin era el motiu d'aquella reunió, es va negar a participar-hi perquè podria considerar-se “il·legal” o podria donar peu a pensar que s'estava mirant d'“influir en aquestes persones”.

Entre tota una bateria de preguntes a l'alcalde, la CUP també qüestiona “si és coincidència” que el cap del gabinet d'Alcaldia, Gustavo Cuadrado, “dimiteixi el mateix dia de la primera detenció pel cas Inipro”, i quina és la raó que porta l'alcalde Ballesteros a presentar “de cop i volta” la seva candidatura al Senat.

Plega el gerent de l'empresa de transports

El gerent de l'Empresa Municipal de Transports Públics (EMT), Mario Cortés, deixa el càrrec i tornarà al seu lloc de cap de servei, segons va anunciar ahir la presidenta de l'ens, Begoña Floria, al consell d'administració. Les raons exposades per Cortés “són de caire personal”, segons una nota del consistori. Es dóna el cas que, al setembre, el grup de Ciutadans va demanar la dimissió de Cortés per presumptes irregularitats a l'empresa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia