Política

Montblanc s'adherirà al document de JxSí i la CUP

L'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha anunciat que, tan aviat com el Parlament aprovi la proposta de resolució presentada per Junts pel Sí i la CUP per iniciar el procés de creació d'un estat català independent, es convocarà un ple d'adhesió. Andreu ha assenyalat que la convocatòria es farà de manera coordinada amb l'Assemblea Nacional Catalana i l'Associació de Municipis per la Independència.

El batlle de Montblanc va fer aquest anunci al final de l'última sessió plenària ordinària de l'Ajuntament i ja va anunciar que la convocatòria es faria pel tràmit d'urgència. El motiu és poder aprovar l'adhesió del consistori “abans no en facin la suspensió cautelar” els organismes de l'Estat.

Junts pel Sí i la CUP han entrat al Parlament una proposta de declaració que ha de servir “per marcar l'inici de la legislatura” i que ha de conduir a “la creació d'un estat independent en forma de república catalana”. L'escrit assegura que “el mandat democràtic” de les eleccions del 27 de setembre obliga a treballar perquè “Catalunya esdevingui un estat independent” i “insta el futur govern a adoptar les mesures necessàries per fer efectives aquestes declaracions”.

La declaració estableix un “termini màxim de 30 dies de tramitació de les lleis de procés constituent, de Seguretat Social i d'hisenda pública”. A més, assenyala que “el Parlament i el procés de desconnexió democràtica no se supeditaran a les decisions de les institucions de l'Estat espanyol” i de manera concreta al “Tribunal Constitucional, que consideren deslegitimat i sense competència” després de la seva sentència contra l'Estatut del 2010.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia