Política

La junta de portaveus manté els dubtes sobre el cas Inipro

Ballesteros no aconsegueix apaivagar les incerteses de l'oposició i els grups li retreuen que no concreti qui va ordenar la contractació

L'anunci del pas a funcionaris dels treballadors de Serveis Socials encén els ànims

La tan esperada junta de portaveus a l'Ajuntament de Tarragona sobre el cas Inipro ha estat incapaç d'apaivagar els ànims entre el govern i l'oposició. Els diferents grups amb representació al consistori van sortir ahir de la reunió, presidida per l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, mantenint moltes de les incerteses sobre la gestió del govern socialista i, fins i tot, en un clima de tensió més accentuada.

Diversos grups van lamentar que no es donessin respostes concretes sobre qui havia pres les decisions que havien desencadenat la contractació irregular d'Inipro efectuada per l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS), i que el jutjat d'instrucció 1 de Tarragona investiga per presumptes delictes contra l'administració pública. “No s'ha respost a les preguntes de qui va decidir les empreses que eren convidades al concurs el 2010 i de qui va decidir les dues pròrrogues els dos anys següents”,
va lamentar el portaveu d'ERC, Pau Ricomà.

Les formes irriten

Aquesta falta de transparència que li van retreure a la sortida alguns grups va culminar amb l'anunci de l'alcalde, i davant la premsa, de l'inici del procés perquè els treballadors de l'IMSS que ho desitgin passin a ser funcionaris de l'Ajuntament. “Ha estat una petició del comitè d'empresa i els treballadors”, va detallar Ballesteros, que va assegurar que la decisió s'havia pres ahir abans de la junta de portaveus. Els grups de l'oposició, però, es van mostrar indignats perquè s'havien assabentat pels periodistes de la decisió, que l'alcalde no havia comentat durant la reunió. Grups com ara Ciutadans (C's) i la CUP van insinuar els seus dubtes per l'oportunisme de la mesura.

Ballesteros, per la seva banda, va canviar lleugerament la posició oficial del govern municipal sobre el cas Inipro, i va reconèixer ara “una mala praxi de gestió”, i no de tipus administratiu com havia fet fins ara. Al mateix temps, va confirmar que l'expedient que la Guàrdia Civil buscava el dia
9 d'octubre en l'escorcoll
de l'IMSS s'havia trobat dins una motxilla al despatx de la gerent.

S'han donat totes les explicacions que ens han demanat. Ha estat una mala praxi de gestió
Josep Fèlix Ballesteros
alcalde de tarragona (PSC)
S'han detallat les xifres cobrades i creiem que ja superen el llindar d'infracció administrativa
Rubén Viñuales
portaveu de ciutadans
Queden interrogants molt importants al damunt de la taula. Hi ha una falta de transparència
Pau Ricomà
portaveu d'erc
No ha servit per a res, ja que fins que el jutge no aporti les seves conclusions no té sentit
Jordi Roca
portaveu del pp
No ens ha aclarit gaire els temes i ha intentat justificar una situació que podria ser habitual a la casa
Albert Abelló
portaveu de ciu
Ens preocupa la facilitat amb què atribueix les coses a la casualitat, ha tirat pilotes fora
Laia Estrada
portaveu de la cup

El “gol” de les ordenances irrita molts grups

Les relacions entre el govern en minoria del PSC i la resta de l'oposició no arribaven ahir a la junta de portaveus en el millor moment a causa del malestar amb què diversos grups van rebre les declaracions fetes ahir pel regidor d'Hisenda, Pau Pérez, que reconeixia que havia esquivat una negociació sobre les ordenances fins que l'esgotament del termini ja obliga a congelar-les. “Ens han marcat un gol, però d'aquests matussers”, admetia ahir el portaveu de CiU, Albert Abelló.

Mentre la portaveu del govern local, Begoña Floria, s'hi abonava encara més subratllant la seva sorpresa perquè els regidors de l'oposició no coneguessin els terminis –“Quan un té una feina, s'informa de com s'ha de fer”, va afirmar–, els hipotètics socis del PSC per tirar endavant el pressupost i altres iniciatives feien ahir evident el seu enuig. “És una mostra més d'una forma d'actuar que no és l'adequada per al moment, sobretot per un principi de confiança”, va afirmar el portaveu de C's, Rubén Viñuales. “Tots som humans i sincerament ens cabreja”, hi va afegir. La CUP va demanar ahir explicacions a l'alcalde sobre el fet, sobretot pel to “gairebé d'escarni” emprat pel regidor d'Hisenda. “No és una actitud de participació i transparència”, va dir Laia Estrada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia