Administracions

L'alcalde diu que la feina d'Inipro es va acreditar

Assegura que va tenir confirmació dels tècnics abans de pagar, tot i que el personal de serveis socials a Tarragona desconeixia què feien

La CUP vol veure la memòria dels treballs

L'endemà que es fes públic el contingut del sumari del cas Inipro, que està sent investigat pel jutjat d'instrucció número 1 de Tarragona, l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va sortir ahir en defensa de la feina feta per l'empresa. Segons l'alcalde, els tècnics “van acreditar” que Inipro va fer tasques per a l'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS) de Tarragona, situació que l'informe de la policia judicial de la Guàrdia Civil posa en dubte després que diversos treballadors de l'IMSS asseguressin en les seves declaracions davant la policia que desconeixien la feina que feien i afirmaven no haver vist mai els seus treballadors.

“Els tècnics van acreditar que havien fet la feina i que estava ben feta abans que jo signés els decrets de pagament”, va afirmar Ballesteros. Tal com consta en el sumari, l'alcalde va ser qui va autoritzar tots els pagaments a Inipro entre els anys 2011 i 2012 a través de decrets, tot i tenir informes negatius d'intervenció i de la cap de comptabilitat de l'IMSS, ja que la relació amb l'empresa s'havia prorrogat tot i ser contrari a les bases del concurs per al qual va ser escollida el 2010.

En aquest sentit, Ballesteros va insistir en la versió donada ahir per la portaveu del govern municipal, Begoña Floria, que va assegurar que els pagaments es van fer per evitar que hi hagués una situació “d'enriquiment injust”. L'alcalde hi va afegir que, en repetir-se la situació, va donar “ordres que es corregís”, malgrat que les mesures correctores dins de l'IMSS no es van aplicar fins al 2013, quan el cas es va denunciar públicament. “Va poder més la pressió de la demanda d'aquesta feina que la gestió ben feta”, va dir.

Ballesteros hi va afegir que no l'havia “sorprès” res del contingut del sumari i que està “més preocupat per la repercussió mediàtica que pel fons”.

Demanen els documents

A les files de l'oposició (el PSC governa en minoria a Tarragona), però, els grups van mostrar la seva inquietud sobre els nous detalls fets públics respecte al cas. La CUP, que va denunciar el cas i que està personada en la instrucció com a acusació popular, ha entrat una petició al gabinet d'alcaldia per reclamar rebre, en el termini de cinc dies, la relació i còpia dels treballs realitzats per Inipro entre els anys 2010 i 2012, i la memòria o document similar que entregués l'empresa en acabar els treballs.

Per la seva banda, ERC també va reclamar que s'aclareixi quins documents demostren la feina feta per Inipro. “Ballesteros hauria de plantejar-se si es pot ser alcalde havent ignorat set advertiments de presumpta il·legalitat”, va dir el portaveu d'ERC, Pau Ricomà. El portaveu de CiU, Albert Abelló, va qualificar les dades aportades pel sumari de “molt greus”. “Si la justícia certifica irregularitats, exigirem responsabilitats al més alt nivell”, va dir.

LA XIFRA

7
decrets
són els que va signar Ballesteros el 2011 i el 2012 per pagar Inipro, tot i els advertiments d'intervenció.

LA FRASE

Els tècnics van acreditar abans de signar els decrets que la feina d'Inipro estava feta, i ben feta
Josep Fèlix Ballesteros
Alcalde de Tarragona (PSC)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia