Política

Quatre nous partits s'adhereixen al pacte contra el gihadisme impulsat per PP i PSOE

El ministre d'Interior assegura que CDC, ERC i PNB no firmen el pacte antigihadista “perquè no volen”

Unió lamenta que el govern espanyol no hagi convidat el president Mas

El pacte contra el gihadisme impulsat per PP i PSOE ja suma nou partits després que aquest dijous s'hi hagin incorporat Ciutadans, Unió, UPyD i PAR.

En canvi, no s'hi han afegit partits catalans com CDC o ERC. El cap de llista de CDC, ha lamentat que no l'hagin convidat a la firma. Segons ell, això demostra l'“ús partidista” del terrorisme que fa el PP.

En l'acte de signatura de l'adhesió de les noves formacions, celebrat al ministre d'Interior, el titular del departament, Jorge Fernández Díaz, ha aprofitat per convidar la resta de forces democràtiques a sumar's-hi.

En aquest sentit, ha afirmat que “CDC, ERC i el PNB no formen part del gran pacte contra el gihadisme, senzillament perquè no volen. Ells hauran de donar explicacions de per què no són aquí”. El ministre ha deixat “la porta oberta” a què aquestes formacions s'incorporin al pacte, “ja que com més siguem, millor”. Fernández Díaz ha subratllat que “junts som més forts”, sobretot quan es tracta d'una amenaça “molt real” de la qual ningú està exempt.

A l'acte de rúbrica han assistit, a més del ministre, Rafael Hernando (PP), Antonio Hernando (PSOE), Albert Rivera (Cs), Josep Sánchez Llibre (UDC), Andrés Herzog (UPyD), Ana Oramas (CC), Carlos Salvador (UPN), Arturo Aliaga (PAR) i Cristina Coto (Foro). També ho ha fet el dirigent de Podem Rafael Mayoral, però en qualitat d'observador.

Tots ells han traslladat a les forces de seguretat, als serveis d'intel·ligència i a jutges i fiscals el seu suport i reconeixement a la tasca que duen a terme en la lluita antiterrorista.

El representat d'Unió, Josep Sánchez Llibre, ha traslladat al ministre la queixa de la seva formació perquè Rajoy no hagi parlat amb el president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, davant la “situació de guerra” del terrorisme gihadista.

No hi han assistit, en canvi, els líders de PP i PSOE, Mariano Rajoy i Pedro Sánchez, que han mantingut els seus actes de precampanya electoral a Castella-La Manxa i Andalusia, respectivament.

El president de Ciutadans, Albert Rivera, l'únic dirigent que ha estat present a l'acte celebrat ministeri d'Interior, ha criticat aquestes absències: “S'ha de pensar més en Espanya i no tant en les urnes i les eleccions”. Rivera ha assegurat que “cadascú té les seves prioritats però que el més important avui era estar present en aquest acte d'unitat contra el terrorisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia