Política

Bèlgica insisteix que persisteix l'amenaça terrorista però no és imminent

El Govern belga defensa la qualitat dels seus serveis d'intel·ligència davant les crítiques rebudes per la cooperació amb França

El ministre de Justícia de Bèlgica, Koen Geens, ha insistit aquest divendres que l'amenaça d'atemptat terrorista a Brussel·les persisteix però no és imminent i, alhora, ha defensat la feina dels serveis d'intel·ligència del país.

“L'amenaça segueix davant nostre però no és imminent”, ha assenyalat Geens en una entrevista a l'emissora RTBF, en la qual se li ha preguntat per la decisió d'aquest dijous de rebaixar un esglaó el nivell d'alerta per risc d'atemptat a la capital belga, que es mantenia en el nivell màxim des del passat dissabte.

El ministre ha remarcat que avaluar l'amenaça no és una ciència, i ha defensar la qualitat dels serveis d'intel·ligència belga davant les crítiques rebudes per la cooperació amb França.

En concret, que no s'hagués detectat abans als terroristes que van actuar en els atemptats de París, fitxats alguns d'ells anteriorment a Bèlgica.

“No són només els serveis belgues, són tots, són errors humans que cal acceptar”, ha apuntat el ministre, que ha recordat que en altres ocasions el treball d'aquests serveis sí que va permetre desmantellar cèl·lules terroristes abans que ataquessin, com va passar el gener passat en Verviers (est del país).

Després de la decisió de rebaixar el nivell d'alerta, avui ja funciona amb normalitat el metro a Brussel·les, mentre que en el cas dels esdeveniments públics s'examinarà la situació cas per cas abans de prendre una decisió sobre la seva possible suspensió o reforçar les mesures de seguretat necessàries.

Els col·legis i llars d'infants del país tornen igualment a la normalitat, tot i que el Govern belga ha recomanat que es mantinguin les mesures de seguretat adoptades el passat dimecres quan van reobrir després de dos dies tancats.

El mercat de Nadal que tots els anys se situa en el centre de Brussel·les començarà avui mateix com estava previst, ha confirmat l'alcalde de la ciutat, Yvan Mayeur, que va precisar que el que no hi haurà és inauguració oficial amb fanfàrria, segons el diari Le Soir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Prèdica de model singular i poc marge fiscal al sac

madrid

AfD, aixopluc d’escorrialles ultres

Berlín
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona