Política

Homs defensa “el diàleg, la negociació i el pacte” amb Madrid per guanyar credibilitat internacional

El candidat de Democràcia i Llibertat presenta un programa de compromís “rotund” amb la independència des de la serenitat i moderació

El candidat de Democràcia i Llibertat al 20-D, Francesc Homs, ha presentat aquest diumenge el programa de la seva candidatura, centrat en la culminació del procés d'independència a través del “diàleg, la negociació i el pacte”. Homs respon a les crítiques de determinats sectors de l'independentisme i assegura que aquesta manera de fer és l'única garantia per guanyar el reconeixement de la comunitat internacional. Homs nega que hi hagi dubtes sobre l'objectiu i assegura que el compromís amb la independència és “rotund” i diu que s'hi ha d'arribar des d'una “imprescindible serenitat” i moderació: “No venim a guanyar cap concurs d'independentistes de cap de setmana”.

El diàleg amb Madrid apareixia al programa electoral de Junts pel Sí, s'inclou ara al de Democràcia i Llibertat i també està reflectit a la declaració del Parlament aprovada amb els vots de la CUP. Amb aquest argumentari s'ha defensat Homs dels atacs per voler negociar la independència i assegura que el diàleg només pot que deixar en evidència el govern espanyol.

“Amb el dret a decidir també vam anar a Madrid i ens van dir que no, però no per això ho vam deixar córrer”, ha recordat també Homs, que opina que l'intent de negociació del 9N és el que ha portat ara a una majoria independentista al Parlament. El candidat de Democràcia i Llibertat torna a plantejar ara aquesta estratègia i nega que el diàleg faci rebaixar cap pretensió.

En aquest sentit, Homs afirma que “la proposta de diàleg, negociació i pacte és essencial per guanyar la credibilitat de la comunitat internacional i per demostrar que amb l'estat espanyol no hi ha res a fer”. El dirigent de CDC rebutja entrar en 'concursos' entre independentistes alhora que assegura que “el que acredita que la independència va en serio som nosaltres”.

Per contra, Homs entén que a Madrid “l'aproximació al pacte l'afronten com un xantatge i això és per manca de cultura democràtica”, mentre que a Catalunya el diàleg “forma part de la nostra raó de ser com a país. Sempre ho hem entès com a positiu i no com una claudicació”, ha etzibat.

Homs ha fet aquestes declaracions durant la presentació del programa electoral de Democràcia i Llibertat al 20-D. Assegura que és una “proposta excepcional” per fer possible la independència des d'una actitud de serenitat i moderació per contraposar els atacs “descarats i desacomplexats” del PP.

El candidat de Democràcia i Llibertat també ha explicat que el programa electoral de la coalició és “intolerant” amb la corrupció: “Fer un país nou requereix una manera diferent de fer política”. Homs diu que la formació serà “radical” amb aquesta qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Els EUA rebutgen el pla d’alto el foc de Putin a canvi de territori a Ucraïna

barcelona
Regne Unit

Caterina de Gal·les reapareixerà en públic dissabte a l’aniversari del rei

Barcelona
guerra a europa

L’OTAN supervisarà l’ajuda i la formació militar per a Ucraïna

barcelona
guerra a europa

Zelenski arriba a Suïssa per a la Cimera de la Pau impulsada per Kíiv

barcelona
àfrica

Històric acord per a un govern d’unitat nacional a Sud-àfrica

barcelona
hongria

Alliberen l’activista antifeixista Ilaria Saris elegida eurodiputada

barcelona
Estats units

Un submarí dels EUA navega per Cuba coincidint amb la visita de la flotilla russa

barcelona
estat francès

El Front Popular promet apujar els salaris i gravar les grans fortunes

barcelona
cimera a itàlia

Meloni aconsegueix eliminar el dret a l’avortament del text final del G7

barcelona