Política

JxSí avisa el TC que no farà que Catalunya torni a la via autonomista

El diputat Pere Aragonès assegura que el procés segueix endavant malgrat la sentència que anul·la la declaració independentista del Parlament

Retreu al tribunal que aci de “braç executor de la campanya electoral de PP, PSOE i Cs”

El diputat de Junts pel Sí (JxSí) Pere Aragonès ha avisat el Tribunal Constitucional (TC) que no aconseguirà que Catalunya torni a la via autonomista perquè el procés segueix endavant malgrat la sentència sobre la declaració d'inici del procés. D'entrada, ha deixat clar que JxSí no reconeix la legitimitat política de la decisió que declara inconstitucional i nul·la la resolució del Parlament.

“Allò que el TC va provocar el 2010, la fi de la via autonomista, no ens hi farà tornar el 2015”, ha assegurat aquest dimecres en declaracions des del Parlament.

El diputat ha explicat que “el TC pretén anul·lar el resultat del 27-S amb aquesta sentència” i JxSí no permetrà que això passi. Així, ha indicat que tiraran endavant les mesures que preveu la declaració perquè ningú pot privar els diputats de la seva iniciativa parlamentària en àmbits on el Parlament ja ha legislat prèviament.

Aragonès ha retret a l'alt tribunal que faci “de braç executor de la campanya electoral de PP, PSOE i Cs”. Ha recordat que hi ha recursos de diferents territoris contra mesures recentralitzadores del govern de l'Estat que “estan dormint la son dels justos esperant una sentència”. Per aquest motiu, ha ironitzat que el TC ha anat “a velocitat de llampec per ajustar-se a la campanya” i emetre una resolució política tant pel seu contingut, per les formes –utilitzant pràcticament els arguments de l'advocacia de l'Estat– com per una qüestió de temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia