Política

L'alcalde de Cabra recorre als serveis socials perquè no cobra de l'Ajuntament

Miguel Castañón té bloquejat el sou per l'oposició i diu que ha de recórrer als ajuts públics

El govern local va quedar en minoria al cap de dos mesos

La narració política de Cabra del Camp disposa d'un nou capítol, a cavall entre l'àmbit privat i el públic, després que l'alcalde, Miguel Castañón, ha difós que ha de recórrer als serveis socials perquè l'oposició li impedeix aprovar el seu sou. Ell i la seva dona, amb dos fills petits, no tenen feina i, segons explica el batlle, és la sortida que ha trobat per sobreviure.

Castañón va accedir a l'alcaldia en les darreres municipals encapçalant la candidatura de Cabra en Comú i trencant una hegemonia històrica de CiU. Cabra en Comú havia nascut, en bona part, pel malestar de les urbanitzacions, principalment la de Mas del Plata, on es concentra el pes demogràfic d'aquest municipi de poc més de 1.110 habitants.

Però la sorpresa de la nit electoral, que va donar cinc regidors a Cabra en Comú i quatre representants a CiU, va durar poc. De seguida van aparèixer discrepàncies dins l'equip de govern i només seixanta dies després dos edils van abandonar el govern local i van passar a signar amb els representants de CiU una moció de censura contra l'alcalde.

“Ens acusen de paralitzar l'Ajuntament, de no haver treballat i de tenir descontenta la població”, va lamentar Castañón quan els dos regidors que va qualificar de “trànsfugues” acabaven de signar la moció dos mesos després de prendre possessió del govern. L'alcalde, però, ho va atribuir a altres “interessos”.

De fet, la setmana anterior havia retirat les atribucions d'Urbanisme a José Pablo Santolaya, un dels regidors díscols, per falta de confiança. Segons Castañón, Santolaya havia encarregat directament les obres d'unes pistes de petanca a un amic seu. Una denúncia que ha acabat al jutjat.

En el cas de l'altre regidor descontent, Salvador Pérez, l'alcalde l'acusa de voler fixar-se una retribució de 40.000 euros anuals. Castañón considera que aquest va ser el motiu de la seva marxa i que, en la moció de censura que es va presentar contra ell, aparegués com a candidat alternatiu a l'alcaldia.

El fet és que, mentre no es resol el recurs sobre la moció, Castañón governa en minoria i això ha fet que l'oposició hagi revocat, entre altres coses, el sou que s'havia marcat a principi del mandat. L'alcalde ara afirma que ha de recórrer als serveis socials perquè va deixar la feina que tenia per dedicar-se plenament a la gestió municipal. L'oposició replica que, ja abans de ser alcalde, Castañón acudia a aquests recursos.

LA XIFRA

1.033,67
euros mensuals és
la retribució
que l'alcalde de Cabra del Camp assegura que estava cobrant del consistori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA