Política

El PP es concentra en els votants desencantats

Fernández Díaz demana que no els castiguin i presenta C's com a poc fiable

En la seva primera jornada de campanya, després que divendres participés a Brussel·les en una reunió de ministres de l'Interior, la primera crida del candidat del PP a Catalunya, Jorge Fernández Díaz, va ser per als votants decebuts amb el PP. En un moment en què la majoria de les enquestes donen la victòria als populars però coincideixen en el fet que experimentaran una davallada important, Fernández Díaz va fer una crida a aquells que en els darrers comicis van agafar la papereta del PP. “No els decebrem, entenem que estan enfadats perquè les reformes han estat molt dures per sortir de la recessió”, va prometre el candidat en un acte a Vallfogona de Balaguer.

Els sondeigs també detecten les fugues del PP cap a Ciutadans. Albert Rivera i la seva formació concentren la majoria dels atacs dels populars, que, des que ha començat la campanya, s'esforcen a presentar el vot als taronges com a poc fiable. Hi va tornar Fernández Díaz amb l'argument que algú que opti per C's es pot trobar que l'endemà del 20-D Rivera doni suport al socialista Pedro Sánchez per arribar a La Moncloa. “Recordeu el Pacte del Tinell, aquell pacte que es va fer per aïllar el PP a Catalunya? Doncs s'ha estès aquella fórmula al conjunt d'Espanya”, va alertar l'aspirant popular. I va concretar l'advertiment: “El PSOE, Ciutadans i Podem ja parlen de fer un pacte perquè no governi el PP.” El candidat conservador entén que hi hagi votants del partit que puguin estar decebuts però els va demanar que confiïn de nou en els populars i que no optin per “castigar-los”.

Fernández Díaz, que abans de l'acte de Vallfogona de Balaguer n'havia fet un altre a Castelldefels, va jugar a fons la carta de l'anomenada recuperació econòmica. El PP promet crear mig milió de nous llocs de treball en els pròxims quatre anys, de manera que quan acabi la legislatura n'hi hagi 20 milions. “Ara és més important que mai tenir un govern popular fort a Espanya”, va afirmar el candidat. No només feia referència a l'economia, ja que Fernández Díaz va parlar també del procés independentista. “Mentre governi el PP, la independència serà impossible”, va sentenciar, i va assegurar que ningú com els populars ha fet front al govern d'Artur Mas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia