Política

Chacón alerta que la dispersió de vots afavoriria el PP

La cap de llista del PSC fa una crida als votants del 27-S que volien forçar una nova relació amb Espanya

“Només hi ha dos possibles presidents de govern per a Espanya, Rajoy o Pedro Sánchez; l'alternativa només és possible amb Pedro Sánchez”, diu Carme Chacón. La candidata del PSC al Congrés, que ahir participava en un míting a Girona, va fer una crida als votants per evitar la dispersió de vots que facilitaria, segons ella, una nova victòria del PP. Chacón va apel·lar també als votants que el passat 27-S “van votar per forçar una nova relació amb Espanya i que avui veuen que a Catalunya no hi ha ni govern i que el país està en mans de la CUP”.

Al llarg de la seva intervenció, centrada en la temàtica social, la candidata socialista va tenir com a objectiu principal de les seves crítiques el PP, formació de la qual va destacar “les mentides i els incompliments”. Mentida, segons Chacón, quan el PP diu que s'han creat llocs de treball, “quan en realitat s'ha creat més precarietat, perquè els contractes que s'han creat són de mitjana de 53 dies de durada”. També qualifica d'incompliment la promesa de no augmentar els impostos, i recalca que s'ha apujat precisament l'impost sobre la renda, “el que afecta més els treballadors, i l'IVA, però en canvi han abaixat els impostos dels més rics”. Enfront de les polítiques de l'actual govern espanyol, Carme Chacón defensa que “la
desigualtat no és una plaga bíblica” i que un govern socialista invertiria aquesta situació. La clau per aconseguir-ho segons Chacón, és no voler competir amb salaris baixos, sinó invertir en la investigació i l'educació, reivindicant una sistema educatiu gratuït de 0 a 18 anys. En aquest aspecte, però, Chacón no deixa de coresponsabilitzar CiU de les polítiques del PP, i critica amb duresa el govern català, que ha dedicat “vint milions d'euros a crear noves ambaixades i zero euros en educació”.

En el mateix sentit, Chacón va avançar que si governen els socialistes posaran punt final al copagament en les despeses de salut, remarcant que “si a Catalunya es privatitza la sanitat”, és perquè ho ha impulsat el govern de CiU.

Aquesta argumentació Chacón l'aplica a la qüestió territorial, que segons ella només es pot resoldre amb el federalisme que
defensa el PSC i que resumeix amb una frase. “El problema no és Espanya, el problema és el PP i és CiU”, va concloure.

LA FRASE

El problema no és Espanya; el problema és la dreta i les polítiques del PP i de CiU
Carme Chacón
candidata del psc al Congrés


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia