Política

En Comú Podem titlla la Constitució de “fòssil”

Els números 1 i 2 de la llista d'En Comú Podem per Girona, Dolors Terradas i Joan Luengo, respectivament, van criticar a Banyoles la Constitució espanyola, que complia 37 anys. “La Constitució és, avui, un fòssil que es va guardar en un museu, i que només s'exhibeix, darrere d'una vitrina, per reprimir els drets socials i la sobirania popular”, va assenyalar Luengo, regidor a l'ajuntament de Banyoles.

En un comunicat de premsa difós pel partit, la llista de confluència d'esquerres considera superat l'Estat de les autonomies. “El marc constitucional de la Transició va conduir a una crisi política, econòmica i social, que s'ha de trencar”, va explicar Luengo.

El candidat d'En Comú Podem troba que les eleccions del dia 20 són “l'oportunitat d'avançar cap a un procés constituent a Catalunya”. “Volem exercir el dret a decidir-ho tot”, va comentar.

Més d'un procés

En Comú Podem reclama –segons la nota de premsa– l'inici de “processos constituents arreu de l'Estat, i a Catalunya de forma no subordinada a ell, per assolir la màxima expressió de la sobirania popular, amb solidaritat i respecte a les nacionalitats històriques i al paper del municipalisme”. Luengo reclama canvis en drets ambientals i de ciutadania i avançar en laïcitat i paritat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia