Política

ERC, a En Comú Podem: “La revolució, ara i aquí”

Rufián recorda que la formació serà “imprescindible” per construir la república

El candidat d'ERC al Congrés per Barcelona, Gabriel Rufián, va interpel·lar directament ahir al matí En Comú Podem, i els va convidar a unir-se a la construcció de la república catalana perquè, va recordar, “són imprescindibles”. “Al final ens hem de trobar, als que parlen d'una reforma constitucional els diem que la revolució que propugnen és ara i aquí”, els va animar. “Per què esperar que l'Estat canviï si aquí ja tenim una majoria pel canvi?”, es preguntava, des del barri barceloní de Sant Andreu.

Rufián, que a la tarda va intervenir en un acte al Teatre Metropol de Tarragona amb el número 2, Joan Tardà, i la secretària general Marta Rovira, va descriure el debat de candidats espanyols de la vigília com el de “tres polítics que representaven exactament el mateix”, en al·lusió a Soraya Sáenz de Santamaría, Pedro Sánchez i Albert Rivera, i que demostren una “enorme miopia social i política sobre Catalunya”, ja que en parlen “com si parlessin de física quàntica”. I el quart, Pablo Iglesias, té “bones intencions, però no tindrà la força suficient”. Segons Rufián, de fet, l'única solució que podria aportar el 20-D és que guanyin Iglesias o Alberto Garzón, d'IU, amb majoria absoluta, o bé que “David Cameron es presenti”, en al·lusió al primer ministre britànic que va pactar un referèndum a Escòcia. “És més fàcil que Belén Esteban perdi un reality”, ironitzava sobre l'opció de modificar la Constitució.

Rufián va parlar durant una visita a les obres aturades de l'estació del TAV a la Sagrera, que va descriure com “una indignitat més d'un Estat que no compleix”, i que a més ha fet perdre l'oportunitat de “cosir” la zona nord de Barcelona. El candidat, en aquest sentit, va carregar contra el FLA i els interessos de 1.909 milions que ja ha generat a Catalunya des del 2012, que són “set vegades el que costa el pla de xoc de Junts pel Sí”. Per això també va fer una crida a la CUP, ja que el no-acord amb Junts pel Sí “suposa que Montoro sigui de facto el president”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia