Política

La CUP confia a arribar a un pacte amb JxSí la setmana que ve

Els cupaires valoren “molt positivament” que Junts pel Sí comenci a abordar l'estratègia per eixamplar la base social independentista

El diputat de la CUP Albert Botran ha fet aquest dimarts un diagnòstic dels més de dos mesos de negociacions entre la seva formació i Junts pel Sí per un possible pacte d'investidura. En un roda de premsa des del Parlament, ha assegurat, que encara que no s'hagi donat “cap carpeta per tancada”, les converses avancen segons el calendari previst i que a mitjans d'aquesta setmana s'obrirà una “segona volta” de trobades per arribar a un acord entre el 22 0 23 de desembre.

Botran ha valorat “molt positivament” que des de JxSí s'hagi donat un enfocament “prioritari” a l'objectiu d'“eixamplar la base social de l'independentisme”, amb la qual cosa creu que serà “més fàcil poder-se entendre”.

Ha afegit que les converses “avancen segons el calendari previst”, amb la finalitat que acabin en pacte entre el 22 i 23 de desembre, ja que el preacord caldrà traslladar a les territorials de la CUP per preparar el debat de la decisiva Assemblea Nacional del 27 de desembre, que se celebrarà a Esparreguera (Baix Llobregat).

Malgrat admetre que “no hi ha massa qüestions pactades” ni “cap carpeta tancada”, Botran ha indicat que JxSí i CUP són “on han de ser en aquest moment”.

En aquest sentit, ha dit que serà a mitjans d'aquesta setmana quan s'obrirà una “segona volta” de converses en les quals caldria arribar a la “màxima concreció” abans del 22 o 23 de desembre.

Quant a les escoles concertades, Botran ha rebutjat que es donin fons públics a escoles que separen per sexe, encara que no ha clarificat quina és la posició final dels negociadors.

Encara que ha remarcat que el candidat de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs (CDC), –que ahir va assegurar que els concerts no estaven en perill–, no parla en nom Junts pel Sí (CDC i ERC).

“El programa de JxSí no és el mateix que el de DiL ni el d'ERC; no és que digui que hi hagi discrepàncies, però no em consta que JxSí tingui la mateixa posició que ha tingut històricament CDC”, ha afegit.

També Botran ha quantificat en 326 milions d'euros el cost de revertir el procés d'adjudicació d'Aigües Ter Llobregat (ATLL), encara que ha dit que això no ha estat matèria de les negociacions de moment, de manera que ha evitat “entrar en la brega” amb CDC, que rebutja fer marxa enrere en la privatització.

El diputat de la CUP també ha rebutjat el consorci sanitari a Lleida (Segrià), encara que aquest tampoc no és un assumpte que s'hagi concretat amb JxSí: “Falten les segones voltes”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia