Política

JOAN AGUILAR

CANDIDAT AL SENAT PEL PSC

“És important descentralitzar”

Proposa portar el Senat a Barcelona i veu possible arribar a acords per modificar la Constitució

Creu que hi ha “deixadesa” en infraestructures

Experiència municipal.
Aguilar és a l'Ajuntament de Vilajuïga des del 2003 i afirma que pot aportar una visió municipalista al Senat: “Domino el món municipal i m'he format des de la base”, afirma.

Joan Aguilar Destart (Vilajuïga, 1975) és el número dos de la llista del PSC al Senat. És empresari i des del 2003 regidor de Vilajuïga. Ara n'és primer tinent d'alcalde fruit del pacte amb la llista més votada, la d'ERC.

De l'Ajuntament de Vilajuïga a candidat al Senat; com ha estat aquest procés?
Al partit hi ha hagut una remodelació important. Em van trucar i em van proposar fer equip amb la Cristina López i la Raquel Gallego per anar al Senat a defensar la reforma constitucional.
En vista de la possible fragmentació a les cambres espanyoles, no és complicada aquesta reforma?
Serà complicat, però crec que parlant la gent s'entén. Podríem entrar en un procés de negociació pels punts importants que s'han de tractar i crec que es pot arribar a algun acord.
Creu que poden aconseguir mantenir el senador a la demarcació?
La situació del procés a Catalunya pot influir en els resultats, però espero mantenir aquest resultat d'un senador. Crec que la nostra proposta és la que més encaixa en el moment actual.
I de quins punts consta aquesta proposta?
El principal és la reforma de la Constitució per convertir Espanya en un país federal per dotar d'autonomia Catalunya i reconèixer els seus trets diferencials. També dotar de més independència econòmica Girona i la resta de regions. També és important descentralitzar, com ara portar el Senat a Barcelona. És un format que fan altres països i funciona molt correctament.
En què incidirà a Madrid si és escollit el 20 de desembre?
En infraestructures, ja que a Girona hi ha molta deixadesa, amb molts projectes deixats de la mà de Déu, com ara el desdoblament de l'N-II o punts perillosos d'altres vies com el cinturó ronda de Figueres. També proposaríem potenciar el turisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.