Política

Demarcació de Girona

ERC és segona força i destaca que l'unionisme desapareix

La formació recupera els dos diputats al Congrés del 2004 i queda gairebé empatada amb DL

Teresa Jordà destaca que a “Girona estem més que desconnectats” de l'Estat espanyol

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) va aconseguir un gran resultat a les comarques gironines, situant-se com a segona força, gairebé empatada amb la guanyadora, Democràcia i Llibertat (DL). ERC torna a l'època dels seus millors resultats, el 2004, recuperant el segon diputat. De fet, supera els 76.000 vots, més del doble dels 32.800 aconseguits el 2011. Els representants gironins de la formació al Congrés seran Teresa Jordà i Joan Olòriz. A més, en el moment del tancament d'aquesta edició, ERC aconseguia per primer cop obtenir un senador presentant-se en solitari. Amb el 91% dels vots, el ja senador electe d'ERC per Girona i exalcalde de Sant Pere Pescador, Jordi Martí, era el segon més votat. ERC sí que havia tingut senadors en anteriors edicions, presentant-se en coalicions.

La candidata i diputada electa, Teresa Jordà, va destacar els bons resultats d'Esquerra tant a les comarques gironines, com també a Catalunya. “Estem contents, encantats i feliços i és evident que a Girona estem més que desconnectats de l'Estat espanyol”, va dir. I a la vegada va aprofitar per destacar que “el nucli dur de l'unionisme ha desaparegut” a la demarcació, fent referència al fet que PP i Ciutadans no han aconseguit representació. “Les comarques gironines aportem sis diputats al Congrés, i en som quatre d'independentistes i un més a favor del dret a decidir. Això és una gran notícia per a les nostres comarques”, va valorar sobre l'impuls del vot sobiranista.

També va parlar Joan Olòriz, diputat electe d'ERC, que va destacar: “Avui [per ahir] és un dia important per a tots aquells que volem la República catalana.” L'exregidor d'ICV a Girona hi va afegir també: “Que ningú pensi que no continuarem. Al contrari, continuarem insistint més que mai que la solució per a Catalunya es diu república i que el procés constituent que vam encetar el 9 de novembre tira endavant amb més força, perquè, abans d'aquestes eleccions, hi havia tres diputats independentistes al Congrés i ara n'hi haurà disset, i d'aquests, nou són d'ERC.”

Joan Olòriz també va fer referència a la celebració continguda que van fer la trentena de militants i simpatitzants d'Esquerra, que van seguir la nit electoral a la taverna DO de la plaça Independència de Girona. De fet, tot i els bons resultats obtinguts, no hi va haver massa moments d'eufòria, tret dels aplaudiments del moment en què Jordà, Olòriz i Martí van sortir a celebrar els resultats. Ni tan sols quan, a les vuit del vespre, al sondeig de TV3, apareixien com a primera força per davant de DL.

LES FRASES

Les comarques gironines aportem sis diputats al Congrés, i en som quatre d'independentistes i un pel dret a decidir
Estem contents, encantats i feliços. Són una gran notícia els dos diputats per Girona
Teresa Jordà
diputada electa d'ERC
Avui [per ahir] és un dia important per a tots aquells que volem la República catalana
Joan Olòriz
diputat electe d'ERC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia