Política

Amer preveu fer un pàrquing municipal durant el 2016

El ple va aprovar els primers pressupostos del nou govern de CDC i ERC, que pugen a gairebé dos milions d'euros

La inversió prevista durant l'any vinent és de 244.000 euros

L'Ajuntament d'Amer llogarà un espai a l'entrada de la localitat per tenir un pàrquing municipal que permeti posar ordre al trànsit i l'aparcament al poble. Segons va explicar l'alcaldessa, Maria Rosa Vila, el terreny que es llogarà és pràcticament darrere de l'edifici Baker, a l'entrada del municipi. “Són uns 1.100 m², pot afavorir el comerç i a la vegada permetria ordenar el trànsit”, va dir Vila.

Aquesta és una de les actuacions previstes el 2016, després que l'últim ple va aprovar el pressupost, que puja a 1.912.768 euros, dels quals, 244.000 es destinaran a inversions. Entre altres actuacions, es preveu un pla de millora i condicionament dels edificis municipals, amb una dotació de 40.000 euros, que ha de permetre arranjar la teulada de l'edifici de l'ajuntament i condicionar com a arxiu la segona planta.

Pel que fa al pla de millores de l'escola, es preveu una anualitat de 24.000 euros, finançada exclusivament amb estalvi net i en via pública, es preveu la millora de l'avinguda de Barcelona i l'asfaltatge de la Rambla Catalunya, entre altres actuacions.

Els antics vestidors que hi ha rere el dispensari també es preveuen reformar, segons va dir Vila, i per fer-ho es compta amb una partida de 50.000 euros, dels quals 40.000 provenen d'una subvenció de la Diputació. Finalment, es preveu l'actuació del pont de Sant Climent per un import de 20.000 euros, finançat pel crèdit a les inversions del 2016.

Deixar enfrontaments

L'alcaldessa va destacar també que seran els primers pressupostos aprovats pel nou equip de govern de CDC i ERC. “La voluntat de l'equip de govern és tancar una etapa i obrir-ne una de nova a l'Ajuntament. Una nova etapa que deixi enrere enfrontaments personals, judicialització de la vida municipal i en definitiva que l'Ajuntament vetlli per la qualitat de vida de la gent d'Amer i es deixi de conflictes interns estèrils”, va afirmar.

LA XIFRA

1,9
milions
d'euros és l'import del pressupost d'Amer del 2016, 377.000 euros menys que el 2015


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia