Política

Espadaler està “disponible” per liderar Unió amb una direcció “més plural”

El secretari general d'Unió apunta que encara ha de “calibrar” si es presenta a rellevar Duran i Lleida a la presidència d'Unió

El secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha admès aquest diumenge que està “disponible” per a liderar la formació, encara que ha precisat que la seva prioritat és preparar el pròxim congrés nacional que ha de renovar la direcció del partit de manera que hi hagi “més pluralitat” en els seus òrgans.

En una entrevista en el programa El Suplement de Catalunya Ràdio, Espadaler ha apuntat que encara ha de “calibrar” si es presenta a rellevar Josep Antoni Duran i Lleida a la presidència d'Unió després que aquest anunciés ahir que deixa la política.

“Estic disponible en el partit però no és una qüestió personal sinó de decisions col·lectives. Si se'm requereix en un lloc, estaré en un lloc i, si no, en un altre”, ha asseverat Ramon Espadaler, la missió del qual ara és preparar el congrés nacional que el mes d'abril vinent elegirà la nova direcció d'Unió.

En aquest sentit, el secretari general democratacristià ha manifestat la seva “disposició a fer equip” i ha recordat que, fa uns anys, Unió no tenia president, cosa que segons la seva opinió “era un mètode molt més obert”.

“No dic tornar a aquesta fórmula”, ha precisat Ramon Espadaler, que, no obstant això, ha defensat la necessitat que hi hagi “més pluralitat en els òrgans del partit”, perquè això és una cosa que “enriqueix” Unió.

Segons Ramon Espadaler, en el seu pròxim congrés nacional Unió no només ha de dotar-se d'una direcció renovada sinó també abordar la “reformulació del centre polític catalanista” i una nova estratègia política que posi un major accent en el compromís social de la formació.

En aquest sentit, ha apuntat que Unió seguirà sent un “partit humanista”, ferm partidari del dret a decidir de Catalunya, encara que caldria “revisar” si el seu compromís social “ha quedat a vegades en el pla més teòric que real”.

Respecte al deute que arrossega el partit, Ramon Espadaler l'ha xifrat en 16 milions d'euros, que inclouen la liquidació de la federació de CiU, pel que s'està treballant a concretar quina part d'aquesta suma haurà d'assumir Unió.

Després d'afirmar que desconeix amb quines entitats bancàries està contret el deute perquè mai s'ha ocupat d'això, Espadaler ha anunciat que el seu partit haurà de “prendre decisions de futur” per resoldre aquesta qüestió i “redimensionar-se” si és necessari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA BISBAL D’EMPORDÀ

Cañigueral defensa l’impuls del contingut audiovisual en català per als infants

LA BISBAL D’EMPORDÀ
israel

L’Exèrcit israelià nomena el substitut del dimitit cap d’Intel·ligència

barcelona
GIRONA

Ernest Urtasun: “Salvador Illa no està preparat per governar”

GIRONA
escòcia

John Swinney es perfila com a nou líder de l’SNP amb la retirada de Kate Forbes

barcelona
estats Units

Biden trenca el seu silenci sobre les protestes universitàries contra la guerra a Gaza

barcelona
suïssa

Activistes propalestins ocupen un hall en la Universitat de Lausana

barcelona
estats units

La Fiscalia vol més multes per a Trump per no obeir l’ordre de silenci

barcelona
política

Vergés: “Apostem per un turisme de qualitat i desestacionalitzat”

capmany
GIRONA

El PSC proposa desencallar “infraestructures bàsiques” a la demarcació

GIRONA