Política

Caldes té alcaldessa

Prospera la moció de censura d'ERC i el PSC contra Joaquim Arnó (CiU)i la republicana Rosa Pou rep la vara com a primera batllessa

Govern i oposició evidencien una profunda discrepància, però es comprometen al diàleg

Caldes va estrenar ahir alcaldessa, però no ho va fer fruit de les urnes, sinó de la moció de censura que els grups de l'oposició d'ERC i el PSC van presentar per destituir l'alcalde convergent Joaquim Arnó. La republicana Rosa Pou va agafar finalment la vara de batllessa de mans d'Arnó davant els aplaudiments majoritaris d'una sala cultural plena a vessar. Era el final esperat d'una jornada que havia començat amb l'amenaça d'anul·lació del ple davant un defecte de forma relacionat amb la manca de documentació d'un dels regidors, el socialista Miquel González, que podia afectar la votació. Cinquanta minuts després de l'hora prevista d'inici, però, es va reconduir la situació i es va començar l'acte. Un cop constituïda la mesa d'edat, la llavors encara candidata a l'alcaldia va exposar els motius pels quals els grups de l'oposició tiraven endavant la moció. No hi va haver sorpreses i Rosa Pou va repetir els mateixos arguments que ja havia explicat el 12 de gener passat, quan van fer públic el pacte amb el PSC. Les acusacions d'opacitat, manipulació, prepotència, poca honestedat, manca de transparència i gestió deficient contra Joaquim Arnó i el seu govern es van tornar a posar sobre la taula. Pou hi va afegir la proposta de formar govern que el ja exalcalde havia traslladat per separat a les dues forces per evitar in extremis la moció de censura només 24 hores abans. “Comença un temps per veure qui està al servei del poble i qui vol el poble al seu servei”, va dir la candidata.

Joaquim Arnó va recollir el testimoni i va rebatre cadascuna de les acusacions i es va reafirmar en la feina feta i en què la moció ja estava pactada de feia temps. Va assegurar que no hi havia motius reals per a executar-la, només interessos polítics, i va tornar a insistir amb dades i documents que el deute de l'Ajuntament de Caldes ve marcat majoritàriament per la morositat de l'hotel balneari Colón amb un milió d'euros “d'un total de 4,8 que tenim de deute”. “Presenten la moció de censura perquè els ve de gust, no pas per raons objectives. Hem treballat amb encerts i desencerts, però sempre amb honestedat”, va dir.

El portaveu del PSC, Joan Andreu Baró, va destacar que la decisió de fer fora Arnó es fonamentava en la “responsabilitat” amb la ciutadania de Caldes, li va retreure que hagués governat “menystenint” una oposició que era majoritària i va reiterar que el seu grup treballaria “pel diàleg i el respecte”. Finalment, la portaveu d'ERC, Laura Aloy, va qualificar el govern sortint de practicar “l'arrogància i la poca honestedat política” i de manipular la informació al seu benefici, entre d'altres.

LES FRASES

Ens vam decidir a fer el pas perquè hem perdut la confiança i volem que el poble es torni a il·lusionar
Rosa Pou
NOVA ALCALDESSA D'ERC DE CALDES
Hem avançat en el projecte de poble en els darrers vuit anys i mig i la moció estava planificada d'abans
Joaquim Arnó
alcalde sortint de CiU de caldes
Ser alcalde és tenir empatia amb tothom, i vostè ha estat el primer a tenir una moció de censura
Joan Andreu Baró
PORTAVEU DEL PSC DE CALDES
No respondrem amb paraules a les desqualificacions que hem rebut, sinó que ho farem amb fets
Laura Aloy
PORTAVEU D'ERC DE CALDES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia