Política

Sí que es Pot avisa l'Estat que no podrà impedir que la comissió del Procés Constituent debati

Joan Coscubiela considera que el recurs contra la comissió expressa l'“immobilisme” de l'executiu popular

El diputat Albano-Dante Fachín atribueix l'anunci del govern espanyol a la “por” que la ciutadania pensi i debati

Catalunya Sí que es Pot ha carregat aquest divendres contra l'anunci de l'executiu de Mariano Rajoy de portar la comissió del Parlament sobre el Procés Constituent al Tribunal Constitucional (TC).

El portaveu de Sí que es Pot al Parlament, Joan Coscubiela, ha avisat el govern espanyol que no podrà impedir “el debat” de la comissió malgrat el seu recurs.

En un missatge a les xarxes socials, el diputat ecosocialista considera que l'actuació del PP contra la comissió “expressa l'immobilisme del govern”. “La democràcia no hauria de tenir por a decidir”, afegeix. “És inconcebible que es vulgui prohibir el dret a debatre”, lamenta.

En qualsevol cas, assegura que les accions de l'executiu “ni ens impediran decidir, ni ens impediran debatre“ a través de la comissió de Procés Constituent. “És l'essència de la democràcia”, subratlla.

En la mateixa línia, el portaveu adjunt del grup, Albano-Dante Fachin, ha considerat que el recurs anunciat per l'executiu espanyol “demostra la por que tenen que la ciutadania pensi i debati”.

Catalunya Sí Que Es entén aquesta comissió com un instrument polièdric i que va més enllà de la constitució d'un Estat independent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.