Política

Fem Vallmoll denuncia al Síndic “l'actitud hermètica” del govern

Els tres regidors i representants de l'agrupació Fem Vallmoll han presentat al Síndic de Greuges un seguit de queixes sobre el funcionament del consistori. La formació assenyala que des del començament de la legislatura el seu treball s'ha vist dificultat pel que qualifiquen “d'actitud hermètica de l'equip de govern, encapçalat per l'alcalde, Josep Lluís Cusidó”, del PSC.

Fem Vallmoll denuncia denegació de còpies de documents, manca de resposta, respostes incomplertes o fora de termini a l'hora de respondre a algunes instàncies i les condicions insuficients que els faciliten a l'hora de consultar documentació. Una actitud que els regidors de Fem Vallmoll atribueixen a una “estratègia política” per part de l'actual equip de govern que qualifiquen de “poc transparent i poc democràtica” i que no respecta els seus drets com a regidors.

Els regidors de l'oposició expliquen que van sol·licitar una explicació sobre la situació al ple municipal mitjançant un escrit adreçat al secretari, però que la resposta no va ser del secretari, sinó de l'alcalde, “al qual no ens havíem adreçat”. Per aquest motiu, ara han traslladat la seva queixa al Síndic de Greuges, perquè determini “de manera objectiva si les seves queixes són legítimes”.

Fem Vallmoll remarca que la lleis que regulen l'administració local i les lleis sobre la transparència són molt clares sobre l'accés a la informació i “es podria interpretar que l'actual mandatari no compleix alguns dels seus deures”. A més, lamenten que la situació actual fa que la seva feina com a grup estigui condicionada més a intentar rebre informació que a centrar-se en els projectes i assumptes propis del municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona