Política

L'exalcalde de Santa Fe del Penedès ingressa a presó

L'Audiència de Barcelona el va condemnar a dos anys per signar informes falsos de residència d'immigrants irregulars

El Tribunal Suprem va ampliar la seva condemna a dos anys i tres mesos

L'exalcalde de Santa Fe del Penedès Marcel Surià ha ingressat aquest dilluns passades les cinc de la tarda a la presó de Brians 1, segons han informat a l'ACN fonts penitenciàries. S'hi ha presentat voluntàriament al centre després que el govern espanyol li denegués l'indult que havia sol·licitat.

Surià ha arribat al centre penitenciari acompanyat de familiars i amics. Abans d'entrar a la presó ha assegurat que estava “tranquil” i “amb ganes que aquesta etapa acabi el més aviat possible”.

En aquest sentit, ha confirmat que, quan pugui, sol·licitarà el tercer grau, amb la qual cosa podrà continuar treballant durant el dia i anar a la presó només a dormir. Surià confia que això passi “aviat” i ha assegurat que afronta aquesta etapa “amb ganes d'adaptar-se a tot i seguir aprenent”.

Just abans d'entrar, ha demanat a la seva família i amics, que estaven visiblement emocionats, que siguin “forts”. “Ens en sortirem d'aquesta”, ha promès.

L'Audiència de Barcelona el va condemnar el 2014 a dos anys de presó per haver signat informes falsos de padró per a immigrants en situació irregular. Donada la durada de la pena i l'absència d'antecedents Surià no hauria entrat a presó, però la Fiscalia va recórrer la sentència davant el Tribunal Suprem (TS). L'alt tribunal va ampliar la condemna a dos anys i tres mesos en considerar que hi havia hagut un error de càlcul.

Donat que aquesta ampliació ja suposava l'ingrés a presó, Surià va intentar sense èxit que el govern espanyol li concedís l'indult. L'exalcalde va reconèixer haver signat els documents, però va remarcar que sempre ho feia “amb finalitats humanitàries” per ajudar els immigrants, ja que es tractava de persones amb problemes familiars “molt greus”, i va assegurar que mai es va beneficiar econòmicament.

També va defensar que ignorava que al darrere d'aquestes peticions hi havia una xarxa d'immigració il·legal, el cap de la qual tenia un locutori a Vilafranca del Penedès, que facilitava l'entrada de marroquins a l'Estat a canvi de diners.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tribunals

Citen a declarar Rovira i els investigats per Tsunami per videoconferència

barcelona
guerra a europa

Ucraïna relleva el cap militar de la regió de Khàrkiv

barcelona
estats units

A Trump el preocupava un escàndol sexual, segons el seu exadvocat

barcelona
guerra a europa

Rússia pressiona Khàrkiv i avança al nord de la regió ucraïnesa

barcelona
política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona
estats units

Trump lidera les enquestes amb Biden tocat per Gaza

barcelona
POLÍTICA

L’ANC reclama a l’independentisme bloquejar el possible govern d’Illa

barcelona
política

Parlon: “El PSC no donarà suport a una investidura de Puigdemont”

barcelona
política

Aragonès deixa la primera línia política

barcelona