Política

CDC obre les portes del govern local a Junts per Sant Pol

El grup dóna la majoria absoluta a l'equip de Montserrat Garrido

Els tres regidors ja tenen una cartera assignada

El govern en minoria de CDC de Sant Pol de Mar deixa de ser-ho. Ahir es va formalitzar el pacte amb el grup majoritari de l'oposició, Junts per Sant Pol (Junts), per la resta del mandat, el qual proporciona una majoria molt estable –vuit regidors d'onze– a l'equip encapçalat per l'alcaldessa, Montserrat Garrido. Garrido va explicar ahir que la seva formació ja va oferir un acord de govern a Junts després de les eleccions municipals, però que no el van acceptar, com tampoc no ho van fer els dos regidors d'ERC. “La setmana passada el portaveu de Junts, Josep Parada, ens va traslladar la proposta d'integrar-se al govern i la vam acceptar de seguida perquè compartim un model molt semblant de poble”, va explicar l'alcaldessa.

Tant és així que ja s'han repartit les carteres entre els tres regidors de la formació. Josep Parada portarà Serveis Socials i Dinamització de la Gent Gran; Daniel Comas, Esports, i Verònica Martí, que ha substituït Carme Pomés, serà regidora adjunta de Medi Ambient i responsable directa de Platges, Sanitat, Salut i Consum. Montserrat Garrido admet que l'acord ha estat possible a partir de l'adéu l'estiu passat de qui va ser el líder de Junts, Joan Vigatà, amb qui CDC havia topat nombroses vegades. La bona sintonia entre les dues formacions s'ha fet evident diversos cops, com ara en l'aprovació del pressupost del 2015 i en l'abstenció del d'enguany, presentat el mes de febrer.

L'alcaldessa avança que el nou govern manté la mà oberta a ERC per si vol afegir-se en el govern en un futur. “Les relacions amb els dos regidors republicans són excel·lents”, afirma. De la seva banda, Josep Parada confirma la bona entesa amb CDC. “Hem vist un tarannà molt sincer i transparent i en aquests mesos han pres en consideració i han aplicat part de les nostres propostes”, assenyala. El portaveu de Junts recorda que el seu “és un grup independent i independentista que només vol treballar en benefici de Sant Pol, i fer-ho des del govern és molt més fàcil que des de l'oposició”. Parada reconeix que l'entesa pel pacte “ha estat molt ràpida, però també molt meditada”.

LA FRASE

Vam acceptar de seguida perquè compartim amb Junts un model molt semblant de poble
Montserrat Garrido (CDC)
ALCALDESSA DE SANT POL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia