Política

Soriguera es planta davant l'Audiencia Nacional

Els Mossos van entregar ahir el requeriment sobre el suport a la declaració de ruptura del Parlament

L'alcalde, de la CUP, afirma que el consistori no té intenció de donar la documentació que li reclamen

L'Ajuntament de Soriguera, al Pallars Jussà, s'ha incorporat a les desenes de municipis catalans amenaçats judicialment per l'Audiència Nacional espanyola arran de l'aprovació, en el ple municipal, d'una moció de suport a la declaració de ruptura amb l'Estat que va aprovar el Parlament català a l'inici de la legislatura. Ahir al matí, agents dels Mossos d'Esquadra es van desplaçar fins al nucli de Vilamur, on hi ha l'ajuntament del municipi, per entregar el requeriment per ordre de l'Audiencia Nacional.

Els agents es van presentar abans del que el cos de Mossos d'Esquadra havia anunciat al consistori que ho faria, per esquivar la concentració que s'havia convocat a mig matí al davant de la casa de la vila en suport dels regidors municipals, segons va informar l'agència ACN. Una trentena de persones van assistir a l'acte, amb pancartes en què es feia una crida a la desobediència per la independència i amb cartells de la CUP, organització que governa el municipi des de les eleccions municipals passades.

L'Ajuntament no té previst obeir el requeriment de l'Audiencia Nacional, en què se li demana tota la documentació relativa a l'acord del ple a favor de la declaració de ruptura.

Reacció de l'alcalde

L'alcalde de Soriguera, Xavier Pedemonte, va llegir davant dels concentrats el requeriment entregat a l'Ajuntament, i va informar que els membres de la CUP al consistori no tenen cap intenció de lliurar la documentació. Ara, amb el requeriment a la mà, es parlarà d'aquesta qüestió amb la resta de formacions de l'Ajuntament.

Una estelada gegant va presidir ahir la façana de l'ajuntament i una pancarta en què es podia llegir “Sense por! Desobeïm per la independència.” Baldó Farré, regidor de la CUP a l'Ajuntament de Sort, va explicar en declaracions recollides per l'ACN que la resposta del consistori serà que aquesta documentació és pública i es pot trobar al web municipal on està a disposició de tothom.

Pedemonte i Farré van dir que no reconeixen “la legitimitat dels tribunals espanyols'' i hi van afegir que als consistoris dels quals formen part actuaran respectant només el text aprovat pel Parlament, que afirma que la cambra catalana “i el procés de desconnexió democràtica de l'Estat espanyol no se supeditaran a les decisions de les institucions estatals, en particular a les del Tribunal Constitucional''.

LA FRASE

No reconeixem la legitimitat dels tribunals espanyols i no entregarem la documentació
Xavier Pedemonte
alcalde de soriguera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona